Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Összegyűltek a bizonyítékok a móri gyilkosok ellen?

2003.03.03. 10:09
A Blikk értesülései szerint a rendőrségnek elég bizonyítéka van ahhoz, hogy vádat emelhessenek a móri mészárlással vádolt Kaiser Ede és Hajdú László ellen. Az ORFK sajtóügyelete nem kívánta kommentálni az értesülést.
Bizonyítékokkal képes alátámasztani, Zsombok György, a móri mészárlás utáni nyomozás vezetője, hogy Kaiser Ede és Hajdú László is részt vett az Erste Bank kifosztásában, állítja a Blikk. A lap szerint hétfőn hajnalban Kaiser és Hajdú egy újabb közeli ismerősét vették őrizetbe, és állítólag újabb letartóztatások várhatók.

Perdöntő DNS

A bulvárlap szerint nyomozás érdekében még most sem hozhatók nyilvánosságra, hogy mik ezek a bizonyítékok, de állítólag a DNS vizsgálat eredményei perdöntőek lehetnek. A Blikk úgy tudja, hogy a nyomozók egy nem az áldozatoktól származó székletmintát és egy lábnyomot rögzítettek a helyszínen. Állítólag Hajdú tenyérnyomát is sikerült rögzíteni a technikai szünetet hirdető táblácskán. Németh Lajos, az ORFK egyik szóvivője nem kívánta kommentálni a Blikk értesüléseit az Indexnek. Hozzátette, hogy Zsombok nem fog bizonyítékokat bemutatni a televízióban.

Nyolc áldozat

2002 május 9-én álarcos fegyveresek támadtak az Erste Bank móri fiókjára. A támadók a helyszínen hat emberrel azonnal végeztek, hármat pedig súlyosan megsebesítettek. Másnap egy férfi, egy hét múlva pedig egy fiatal lány is életét vesztette, így nyolcra emelkedett a halálos áldozatok száma. A halottak között volt a móri polgármester felesége is. A rablók körülbelül 7,5 millió forintot vittek magukkal.