Géza
-12 °C
-4 °C

Két kamionbalesettel kezdődött a hét

2006.11.06. 13:24
Ismét beszorult egy kamion egy magasságkorlátozó kapu alá a Ferihegyi repülőtérre vezető úton. A Veszprém megyei Takácsiban egy vashulladékot szállító teherautó okozott csaknem halálos balesetet.

Egy osztrák kamion szenvedett súlyos balesetet a XVIII. kerületben nem sokkal tíz óra után, a Sárkány Center közelében. A jármű főváros irányába tartott, amikor a sofőr figyelmen kívül hagyta a figyelmeztető táblát és egy magasságkorlátozó szerkezetnek hajtott.

A kamion szinte teljesen összeroncsolódott, darabjai szétszóródtak az úton, jelentette az Index helyszíni tudósítója. A balesetes járművet már az út szélére vontatták, a törmelékek összetakarítása kora délutánra már befejeződött.

A Felsőcsatári útnál bekövetkezett balesetben senki nem sérült meg. Az osztrák sofőr ellen szabálysértési eljárás indul közúti közlekedési szabály kisebb fokú megsértése miatt.


Klikk!

Ezen az útszakaszon már több hasonló baleset történt, ez év februárjában egy szerb autóbusz három utasa az ütközés következtében meghalt, és sokan megsérültek.

Tejeskocsira dőlt

Életveszélyesen megsérült két férfi abban a balesetben, ami hétfőn, nem sokkal kilenc óra előtt történt a Veszprém megyei Takácsi községben. Egy vashulladékot szállító teherautó a falu belterületén, a Gerence-patak hídjánál, egy balkanyarban lesodródott a jobb oldali útpadkára. A járműszerelvény a nyitott pótkocsijával együtt felborult, és nekicsapódott egy kis tejszállító teherkocsinak, amely az út szélén állt.

A tejeskocsi vezetője épp tejet mért ki egy helybéli lakosnak, a kisteherautó jobb oldalán álló két férfi már nem tudott elugrani, a felboruló furgon ledöntötte őket. A két férfira a kamion pótkocsijáról leeső vastárgyak zuhantak.

Dániel-Tóth Zoltán közlése szerint az ütközés következtében mindkét autó felborult, a kis teherkocsi vezetője és a helybeli férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, mindkettőjüket mentőhelikopterrel szállították a győri kórházba. A rendőrség a falun átvezető főutat lezárta és a forgalmat más útvonalra terelte.