Kennedy emléköngyilkosság Dallasban

2003.12.16. 11:25
A szemtanúk elmondása szerint Dallas központjában, a Dealey Plazán egy férfi kiszállt kocsijából, lefeküdt arra az X-re, ami a Kennedy-gyilkosság helyét jelöli, majd elővett egy pisztolyt, és fejbelőtte magát.
Megölte magát egy férfi múlt hét pénteken Dallasban, pontosan azon a helyen, ahol negyven éve, 1963 november 22-én John F. Kennedy amerikai elnököt kocsijában halálos lövés érte.

Az a bizonyos X
Az a bizonyos X
Szemtanúk a KRLD helyi rádiónak elmondták, hogy a negyven év körüli, terepszínű kabátot viselő férfi leparkolt annál a tankönyvraktárnál, ahonnan a feltételezések szerint a merényletkor Lee Harvey Oswald a lövéseket leadta. Aztán odasétált a Dealey Plázának ahhoz a pontjához, amit egy aszfaltra felfestett X jelöl, lefeküdt az útra, és pisztolyából golyót röpített a fejébe.

A rendőrség a nyomozás lezárultáig nem kívánja sem cáfolni, sem megerősíteni az öngyilkosság helyére vonatkozó értesüléseket. Chris Gilliam, a rendőrség illetékese csupán azt jelentette be, hogy egy férfi főbelőtte magát egy kis kaliberű pisztollyal Dallas központjában, a Dealey Plázán, közel ahhoz a helyhez ahol Kennedyt megölték. A hatóságok arról sem nyilatkoznak, hogy hagyott-e a férfi valamiféle búcsúlevelet maga után.

A hírhedt X jelet egyébként ismeretlenek újra és újra felfestik az útra, állítólag egy helyi összeesküvés-elmélet hívő csoport őrzi ily módon a meggyilkolt elnök emlékét.