Klaudia
-4 °C
2 °C

Kormányőr gázolt halálra egy diákot

2005.12.05. 13:36
A Köztársasági Őrezred gépkocsivezetője, egy szolgálatban lévő hivatásos rendőr szolgálati gépkocsival halálos közúti balesetet okozott a X. kerületben. A rendőr egyedül ült az autóban és egy diákot ütött el, tudta meg az Index. A rendőrség csak a baleset körülményeit vizsgálja, a felelősség megállapítása az ügyészségi nyomozóhivatal feladata lesz.

Halálos közlekedési baleset történt hétfőn a X. kerületben, a Köztársasági Őrezred gépkocsivezetője szolgálati gépkocsijával elgázolt egy férfit, értesült az Index. A szerencsétlenül járt fiatalember olyan súlyos sérüléseket szenvedett az ütközés következtében, hogy a helyszínen életét vesztette.

A baleset körülményeiről igen szűkszavú közleményt adott ki az Országos Rendőr-főkapitányság a Köztársasági Őrezred nevében: "2005. december 5-én 7.40 órakor a Budapest, X. Hatház út és Gyakorló utca kereszteződésében a Köztársasági Őrezred gépkocsivezetője szolgálati gépkocsival halálos közúti balesetet okozott. A baleset körülményeinek kivizsgálása folyamatban van".

Az ügyészség jár majd el

Németh Lajos, az ORFK kommunikációs igazgatóhelyettese az Index édeklődésére annyit mondott, hogy mivel hivatásos állományú rendőr vezette az autót, ezért a rendőrség csak a baleset körülményeit vizsgálja. A felelősség megállapítása a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal feladata lesz. A történtek kommentálása később várható, tette hozzá Németh Lajos.

Az Index úgy tudja, hogy a szolgálatban lévő rendőr egyedül ült az autóban és egy diákot ütött el. A baleseti helyszínelés idejére a Gyakorló utcát az érintett szakaszon teljes szélességében lezárták, a 77-es buszt más útvonalra terelték. A HavariaPress értesülése szerint a Mercedes típusú szolgálati gépkocsiban védett személy nem tartózkodott.

A Köztársasági Őrezred a közleményben mély részvétét fejezi ki a fiatalember családjának, kollégáinak, barátainak, és a közlemény szerint minden anyagi és erkölcsi támogatást megadnak majd a hozzátartozóknak.