Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Kiláncolta és agyonverte a kóbor kutyát

2007.10.09. 14:23
Beismerő vallomást tett az a férfi, aki a Hajdú-Bihar megyei Létavértesen láncra vert és agyonvert egy kóbor kutyát. Tettét azzal magyarázta, hogy a nagytestű kutya riogatta a gyerekeket.

Börtönbe zárhatják azt a férfit, aki még vasárnap akasztott fel és vert agyon egy kóbor kutyát a Hajdú-Bihar megyei Létavértesen. Az esetet kedden hozta nyilvánosságra a rendőrség. A férfit nem vették őrizetbe, de állatkínzás miatt eljárás indult ellene.

Állatkínzás a Btk.-ban

Aki

a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,

b) állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi,

vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

Vasárnap egy helybeli férfi telefonon értesítette a rendőröket, hogy Létavértesen egy férfi egy nagytestű kutyát vitt ki a közeli erdőbe, majd nélküle tért vissza, tehát valószínűleg elpusztította az állatot. A kiérkező rendőrök egy fára lánccal felakasztva találták meg az elpusztult állatot. A rendőrök bevitték a helyi őrsre a településen élő negyvennyolc éves férfit, akit utoljára a kutyával láttak.

Juhászné Kiss Katalin, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a férfi részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a kutya gazdája meghalt, az állat azóta kóborol a környéken és állítólag a gyerekeket riogatta, ezért felakasztotta és agyonverte az állatot.

Ha elítélik állatkínzás miatt, a törvény szerint akár két évi börtönt is kaphat.

  • Vennék
  • Hírek