Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Előzetesben az újabb olaszliszkai gyanúsított

2006.11.13. 13:21
Előzetes letartóztatásba helyezte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság azt a 21 éves férfit, akit az egy hónappal ezelőtt Olaszliszkán elkövetett lincselés miatt vett őrizetbe. A Blikk szerint J. Gusztávot saját kisöccse buktatta le az óvodában.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság harminc napra, azaz december 13-ig helyezte előzetes letartóztatásba az olaszliszkai lincselés negyedik gyanúsítottját.

Olaszliszkán október közepén gyermekei szeme láttára verték agyon a 44 éves tiszavasvári tanárt, Szögi Lajost, miután autójával elsodort és könnyebben megsebesített egy kislányt.

A rendőrség pénteken közleményében arról számolt be, hogy sikerült olyan bizonyítékokat felkutatni, amelyek eredményeként igazolható az a megalapozott gyanú, hogy a 21 éves férfi is részt vett a bántalmazásban.

A Népszabadság szerint J. Gusztáv neve korábban felmerült már borlopás és kis értékű színesfém ellopásával kapcsolatban is, de ezeket a rendőrök is a "kevésbé jelentős súlyú bűncselekmények" közé sorolják.

A Blikk úgy tudja, hogy J. Gusztávot kisöccse buktatta le. A gyilkosság másnapján a kisfiú az óvodában azt mesélte, hogy bátyja véese kézzel tért haza.

A korábban letartóztatott három férfi esetében november 18-ig rendelte el a bíróság előzetes fogva tartásukat - tette hozzá.

A súlyos bűncselekmény nyomozását a rendőrség változatlanul fokozott ügyészi felügyelet mellett, az ügyészséggel közvetlen napi munkakapcsolatban végzi.