Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe Olaszliszkán

2006.11.10. 19:10
A rendőrség pénteken őrizetbe vett egy 21 éves olaszliszkai fiatalembert, aki a gyanú szerint részt vett annak a 44 éves tanárnak az agyonverésében, aki autójával elsodort egy kislányt. Korábban három gyanúsítottat vett őrizetbe a rendőrség.

A nyomozás eredményeként egy 21 éves férfit is őrizetbe vett a rendőrség pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán, az október közepén elkövetett brutális bűncselekménnyel kapcsolatban, tájékoztatott a rendőrség. A hatóságnak sikerült olyan bizonyítékokat felkutatni, amelyek újabb embernél igazolják azt a megalapozott gyanút, hogy részt vett a bántalmazásban.

Pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya ezért őrizetbe vette a 21 éves, olaszliszkai gyanúsítottat, olvasható a rendőrségi közleményben. A rendőrség indítványozza a férfi előzetes letartóztatását. A súlyos bűncselekmény nyomozását a rendőrség változatlanul fokozott ügyészi felügyelet mellett, az ügyészséggel közvetlen napi munkakapcsolatban végzi.

Tovább bővülhet a gyanúsítottak köre

A felmerült adatok alapján emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt korábban három embert vett őrizetbe a rendőrség, akiket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. A nyomozás kezdeti szakaszában a hatóság nem zárt ki további személyi szabadságot korlátozó intézkedéseket, és azt sem, hogy a gyanúsítottak köre a büntetőeljárás során még bővülhet.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a nyomozók a szemlével párhuzamosan bevezetett rendőri intézkedések, adatgyűjtések során számos embert hallgattak ki, többüket előállították. A tájékoztatás szerint az elmúlt hetekben a nyomozók aprólékos munkával jártak el, hogy teljes biztonsággal zárják le az ügy egy-egy mozzanatát.

Olaszliszkán október közepén gyermekei szeme láttára verték agyon a 44 éves tiszavasvári tanárt, Szögi Lajost, miután autójával elsodort és könnyebben megsebesített egy kislányt.