Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádemelési javaslat az olaszliszkai lincselés ügyében

2007.10.05. 10:34
Egy évvel az olaszliszkai lincselés után vádemelési javaslattal lezárta a rendőrség a vizsgálatot. Nyolcan vannak előzetes letartóztatásban, a hatóság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt javasolja a vádemelést.

Lezárta a rendőrség az olaszliszkai ügyben végzett, fokozott ügyészi felügyelet mellett zajló nyomozást, közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája pénteken.

A nyomozás Olaszliszka Kossuth utcájában tavaly október 15-én történtek miatt indult. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen a gyermekei szeme láttára verték agyon Szögi Lajos tiszavasvári tanárt, mert autójával elsodort egy kislányt, aki az ütközés miatt könnyebben megsérült.

A kommunikációs iroda tájékoztatása szerint az elmúlt hónapokban a kiemelt ügyként kezelt eljárásban a nyomozók több mint száz embert hallgattak ki, sokukat többször is. A rendőrség aprólékos munkával járt el annak érdekében, hogy teljes biztonsággal zárja le az ügy egy-egy mozzanatát. A megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a nyomozást lezárta, az ügy több ezer oldalnyi nyomozati iratát pedig vádemelési javaslattal a megyei főügyészségnek küldte meg.

A kommunikációs iroda közleményében arról is beszámol, hogy a hatóság nyolcféle - például műszaki, hemogenetikus és vegyész - szakértőt rendelt ki. A beszerzett adatok, a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette ügyében, a terhükre rótt bűncselekmények megalapozott gyanúja alapján nyolc személyt helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság.

Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, megérkeztek az iratok, a jövő héten kezdik ezek áttanulmányozását.