Konrád
8 °C
26 °C

Lovakkal borult egy kamion

2005.02.24. 10:55
Lovakat szállító kamion borult a 86-os úton, Vas megyében csütörtökön. A litván rendszámú kamion valószínűleg megcsúszott, és így borult az árokba. Három ló elpusztult, a többi állatot daruval szabadították ki a rájuk borult pótkocsi alól.

Felborult egy lovakat szállító kamion csütörtök reggel a Vas megyei Szőce közelében. Az állatokat daruval szabadították ki az oldalára fordult jármű alól, közölte a rendőrség.

Szalai Ferenc ügyeletes elmondta, a litván rendszámú kamion huszonkét lóval a pótkocsin Körmend felől haladt Zalalövő irányába a 86-os főúton, és valószínűleg megcsúszott egy vasúti átjáró utáni kanyarban, majd az árokba futott és felborult. A kamionsofőr mellett ülő váltótárs könnyebb sérülést szenvedett a balesetben. A kora reggel történt baleset műszaki mentése és helyszínelése - félpályás útlezárás mellett - még délelőtt is tartott.

Az állatokat daruval szabadították ki a felborult kamion alól, a sérült lovakat a helyszínen állatorvos látta el. Három ló sajnos elpusztult, közölte a sajtóreferens.