Benedek
-4 °C
5 °C

Perelne a 33 milliárdos lottószelvényt elvesztő asszony

2004.01.07. 11:23
Elvesztette 33 milliárd forintot érő lottószelvényét - állítja Elicia Battle. Az ohiói nő jogi úton akarja megakadályozni a nyeremény kifizetését. A rendőrség korábban hitelesnek tartotta Battle történetét, ám az asszony csalásoktól terhes előélete felébresztette bennük a gyanút.
Jogi úton akadályozná meg az ohiói lottó 162 millió dolláros (33 388 039 019 forintos) főnyereményének kifizetését Elecia Battle. Az ohiói nő állítja, hogy a nyereményt az ő elvesztett lottószelvényével próbálják felvenni.

A fődíjért kedden jelentkezett egy South Euclid-i kórházi dolgozó. Az Ohio Lottery munkatársai szerint a nyertes szelvény minden kétséget kizáróan Rebecca Jemison birtokában van.

Családhoz köthető számok

Bűnöktől terhes múlt
"Elvesztettem a szelvényemet" - nyilatkozta Battle az AP-nek. A nő szerint bizonyító erejű, hogy valamennyi számra emlékszik, és azok "valamilyen módon családjához köthetőek".

"Becsületesen cselekedtem, nincsenek kétségeim" - jelentette ki az AP-nek. A rendőrség - mely eredetileg hitelesnek ismerte el Battle történetét - most mégis hamis tanúzás gyanújával indított vizsgálatot a nő ellen.

Gyanús előélet

A rendőrség gyanúját legalábbis megalapozza, hogy a Smoking Gun értesülései szerint Battle jelentős bűnügyi múlttal rendelkezik. A negyvenéves gyógyszertári munkást támadás és hitelkártyacsalás miatt már elítélték, ráadásul álnevet használ.

Hajlamos a mérhetetlen túlzásokra

Elicia Battle törvényes neve ugyanis Elicia Dickinson, a Battle nevet barátja után vette fel. Az asszony ráadásul hamisan azt állította, hogy James Battle a férje. Ezzel szeben jogilag még Keith Dickinson felesége, válóperük jelenleg is folyamatban van Ohióban.

"A feleségem hajlamos mérhetetlenül eltúlozni a dolgokat. Úgy tűnik, hamis feljelentést tett a rendőrségen" - nyilatkozat a Smoking Gunnak Keith Dickinson, Battle különélő férje.

Rebecca Jemison egy a nyertes szelvénnyel egy időben, azonos helyen vásárolt másik szelvénnyel is igazolni tudja igazát. A kórházi dolgozó korábbi, a nyertessel azonos számokkal megjátszott szelvényeket is bemutatott az Ohio Lotterynek.