Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Jelentkezett az újabb lottómilliárdos

2004.11.24. 13:30
A magyar nyertes az előírt határidőn belül jelentkezett a nyereményéért, a társaság munkatársai ellenőrizték a nyereményigényt, és azóta át is utalták a teljes összeget. Az újdonsült milliárdos nem vállalta a nyilvánosságot.
Másfél hónapja sorsolták ki Magyarország harmadik legnagyobb lottónyereményét: az október 9-én, szombaton kézzel kihúzott 2, 5, 17, 36, 73 számsort egy játékos találta el, nyereménye több mint 1,72 millárd forint (egészen pontosan 1 720 814 058 Ft). Tavaly novemberben 5,092 milliárd forintot nyert egy dunántúlon élő "középkorú úr", ezzel a magyar lottótörténelem legnagyobb nyereményét akasztva le.

Mint az a Szerencsejáték Rt. szerdai sajtótájékoztóján kiderült, a legfrissebb nyertes az előírt határidőn belül jelentkezett a nyereményéért, így annak sorsa már nem kétséges. A társaság munkatársai ellenőrizték a nagy nyertesek vonalán beérkező nyereményigényt, és azóta át is utalták a teljes összeget a magyar nyertes által megjelölt módon.

47 éve lottózik

Az újdonsült milliárdos nem vállalta a nyilvánosságot, kérésére a Szerencsejáték Rt. nem adhat ki semmilyen adatot, amiből bármi is kiderülhetne róla, így többek között még azt sem lehet tudni, hogy férfi-e vagy nő, fővárosi, avagy vidéki lakos-e.

A nyertes annyit azért elárult az Rt. kérdéseire, hogy 1957 óta lottózik rendszeresen, és többnyire kis tétekkel játszik. A Szerencsejáték Rt. közlése szerint nagy nyereménye ezelőtt egyszer sem, kettes vagy hármas találata pedig csupán néhányszor volt. A Lövőház utcai lottózóba a közeli bevásárlóközpontban járva tért be, és itt játszotta meg a szerencsés számokat. A hatalmas összeg sorsáról még nem gondolkodott, valójában még feldolgozni sem nagyon tudta, hogy megütötte a milliárdos főnyereményt. Az idős játékos családtagjai minden bizonnyal részesülnek a pénzből, és a család együtt dönt majd a nyeremény további sorsáró, derült ki a cég tájékoztatásából.

Idén ez már a tizenkettedik telitalálatos volt az ötös lottón, ezen a héten már 405 millió forint a megnyerhető összeg. A tapasztalatok szerint egyébként a "nyertes" lottózókban jócskán megnövekedik a forgalom, a játékosok reményei szerint rájuk is ragad némi szerencse az korábbi nagy fogásból.

A csőd széléről jutott a dollármilliomosok közé

Az Egyesült Államok legutóbbi lottónyertesének folyószámláján múlt péntekig 78 cent volt, tartozásai 45 ezer dollárra rúgtak, írja a Smoking Gun. Juan Rodriguez pénzügyi gondjai miatt csődeljárást kért maga ellen októberben. Pénteken azonban Amerika legújabb multimilliomosa vált a nincstelenség küszöbén álló férfiból, ugyanis megnyerte a 148 millió dolláros lottófődíjat.