Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Előzetesben a magyarcsanádi lány felgyújtója

2006.07.21. 14:05
Péntek délután előzetes letartóztatásba helyezték azt a 16 éves fiút, aki egy 18 éves magyarcsanádi lány felgyújtásával gyanúsítható. Henrietta szerdán hamburgerezni indult, de csak csütörtökön találtak rá, összeégve a senkiföldjén.

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a 16 éves fiút, akit azzal gyanúsítanak, hogy éghető anyaggal lelocsolt, majd meggyújtott Makó külterületén egy 18 éves lányt.

A fiú ellen emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. A rendőrség még vizsgálja az indítékot.

A 18 éves magyarcsanádi lány, akit a Blikk értesülései szerint Pénzes Henriettának hívnak, testének mintegy 80 százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, jelenleg a fővárosi Szent István Kórház égési centrumában ápolják.

A lány állapota továbbra is válságos, légúti égései miatt gép lélegezteti, és folyamatosan altatják. Állapotának stabilizálódása után műtétet kell rajta végrehajtani. Orvosa szerint kevés az esélye a túlélésre.

A szegedi Dél Magyarország értesülése szerint Henriettát kikötözték, majd megerőszakolták egy Makó környéki nádas, erdős területen, de ezt az információt - a szakértői vizsgálat befejezéséig - a rendőrség nem erősítette meg.

A varrónőnek tanuló lány szerdán este barátnőjével indult el hamburgerezni, de csak másnap látták megint, amikor két földműves rátalált. A barátnő a Dél Magyarországnak elmondta, Henrietta nemrégiben ismerkedett meg egy fiúval, aki neki nem tetszett, de Henriettát nem tudta róla lebeszélni.

Henrietta bútorasztalos és bolti eladó szülei felutaztak Budapestre, a házra a lány nővére és a nagymama vigyáz, írja a lap.