Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Végre van áram Nyugat-Dunántúlon

2009.01.30. 21:52
Három hosszú nap után helyreállt az áramszolgáltatás az összes vas és Zala megyei településen. Szombaton és várhatóan a jövő héten tovább folytatják az E.ON szakemberei a helyreállítást, mert vannak területek, ahol egyelőre csak ideiglenes megoldásokkal tudnak áramot biztosítani.

Pénteken este tíz órára helyreállt a nyugat-dunántúli településeken az áramszolgáltatás, közölte Patay László, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. igazgatóságának elnöke. Három nap után tehát véget érhet a nagy havazással sújtott Zala és Vas megyei lakosok rendkívüli helyzete.

Patay László elmondta: négy település maradt, ahol utolsóként sikerült elhárítani az eredeti üzemzavart, ezeken kívül még egy faluban lépett fel újabb üzemzavar, de ez utóbbi már nincs összefüggésben a keddi havazás okozta problémákkal.

A 72 órával korábban kezdődött tartós üzemzavar Zala és Vas megyében összesen 155 települést érintett az E.ON 31 ezer kilométeres hálózatán belül. Szombaton és várhatóan a jövő héten továbbra is nagy erőkkel folytatja az E.ON a helyreállítást, mert vannak területek, ahol egyelőre csak ideiglenes megoldásokkal tudnak áramot biztosítani.

A kedd este óta tartó áramszünet okozta vízellátási problémák péntek estére megoldódtak - közölte az MTI-vel a Zalavíz Zrt. A társaság közleménye szerint ellátási területén reggel még 15 településen nem volt áram, ennek ellenére a vezetékes víz- és csatornaszolgáltatást mindenhol biztosítani tudták.