Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Film készülhet a Milliomos-csalásból

2003.04.22. 11:48
Mozifilm készülhet Charles Ingram és társai történetéből, akiket azzal azért ítéltek el, mert a vád szerint csalással nyerték meg az egymillió fontos fődíjat a brit "Legyen Ön is Milliomos" egyik adásában. Ingram őrnagyot, feleségét és barátját felfüggesztett börtönbüntetéssel és pénzbírsággal sújtotta a bíróság, ám ők kitartanak ártatlanságuk mellett. Az Ingram házaspár azt állítja, hogy az ítélettel tönkretették életüket.
Minden várakozást felülmúlt a nézettsége annak a hétfő este az ITV1-en sugárzott dokumentumfilmnek, amely a brit "Legyen Ön is Milliomosban" történt csalás miatt elítélt Charles Ingram történetét mesélte el. A vád szerint a férfinak csak úgy sikerült megnyernie az egymillió fontos fődíjat, hogy a nézőtéren helyet foglaló barátja, Techwen Whittock köhögésekkel jelzett a helyes válaszoknál.

A 2001 szeptemberében felvett adást eddig soha nem vetítettek le, most azonban részleteket mutattak be belőle. A hétfő esti adásban látható és hallható volt, hogy Ingram töpreng a kérdésen, megjelölné a rossz választ, váratlanul felhangzik a köhögés Whittock irányából, az őrnagy módosít, és közli a helyes választ. Közben Diana Ingram egyre idegesebben tekintget Whittock irányába. A felvett adásban ez a jelenet több kérdésnél is megismétlődött.

'Irány Hollywood!'

Röviddel az adás után az ITV-nek a dokumentumfilmet szállító Celador ügyvezető igazgatója azt közölte, hogy mozifilmet szeretnének forgatni az Ingram-sztoriból. A sajtóban megjelent találgatások szerint Catherine Zeta Jones és Hugh Grant is szerepelhet a filmben, amely esetleg egy hollywoodi stúdió segítségével készülne.

Ártatlannak vallják magukat

Ingram őrnagy és felesége Diana azonban a BBC-nek adott interjújában továbbra is azt állítja, hogy semmilyen módon nem játszották ki a szabályokat. Ingram azt állítja, hogy még csak nem is hallott semmiféle köhögést, ezért nem azok vezették őt a helyes válaszokra. Ugyanakkor azt állítják, hogy az ítélettel teljesen tönkretették életüket. Whittock azt állítja, hogy asztmás és szénanáthája van, ezért köhögött gyakran. A házaspár és Whittock bejelentette, hogy valószínűleg megfellebbezik az ítéletet.

Felfüggesztett börtönbüntetés

Charles és Diana Ingramet bűnösnek mondta ki a bíróság, és 18 hónap két évre felfüggesztett börtönbüntetéssel, és fejenként 15 ezer fontos (kb. 5,3 millió forint) pénzbüntetéssel sújtották őket. Techwen Whittock 12 hónapot kapott ugyancsak két évre felfüggesztve, és 10 ezer font pénzbüntetést kénytelen fizetni. Emellett a házaspár 10000 font, Whittock pedig 7500 font perköltséget kénytelen fizetni.