Árpád
-2 °C
3 °C

A postásgyilkosságok miatt keresték, a móri gyilkossággal gyanúsítják

2007.02.19. 15:10
Ugyan a veszprémi postásgyilkosság miatt keresték, egyelőre "csak" a móri mészárlás elkövetésével gyanúsították meg a pénteken elfogott N. Lászlót. Pedig a móri ügyben már jogerős bírósági ítélet is született, Kaiser Edét életfogytiglani börtönre ítélték. Kaiser ügyvédje perújítási indítványt tesz.
Kaiser perújítási indítványt nyújt be
Kedden perújítási indítványt nyújt be a Fővárosi Főügyészségre Kaiser Ede védője. Mint Dezső Antal elmondta: az NNI újabb gyanúsításai olyan új tényt jelentenek, amely egy perújítás során Kaiser Ede felmentését valószínűsítik a móri vádpont alól.
Kaiser Ede 2005. október 25-e óta tölti tényleges életfogytig tartó szabadságvesztését. A Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése szerint a móri bankban Kaiser lőtte le a biztonsági őrt, a többieket ismeretlen társa végezte ki.

Bár Kaiser Edét már jogerősen életfogytiglani börtönre ítélték a nyolc emberéletet követelő móri bankrablás miatt, a rendőrség most két személyt is meggyanúsított az ügyben. A nyomozók telefonon kaptak bejelentést a veszprémi postásgyilkossal kapcsolatban. Pénteken el is fogtak egy gyanúsítottat, aki vallomásában a móri gyilkosságokról is beszélt.

Bolcsik Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója hétfői tájékoztatóján óvakodott attól, hogy beismerő vallomásnak nevezze a pénteken elfogott, 36 éves N. László vallomását. Ugyanakkor vallomása alapján vasárnap őrizetbe vettek még egy gyanúsítottat, az N.-hez hasonlóan tatabányai, 34 éves W. L.-t. W. L. szintén vallott, derült ki az NNI hétfői tájékoztatóján.

Már előzetesben

A Veszprémi Városi Bíróság hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte N. Lászlót. A bíróság ugyanis a bizonyítékok alapján megalapozottnak találta azt a gyanút, hogy a veszprémi postásgyilkosságot a múlt héten pénteken Tatabányán őrizetbe vett férfi követte el, illetőleg részt vett a 2002. május 9-én Móron elkövetett bankrablásban is, ahol nyolc ember életét oltották ki.

Lefoglalt kalasnyikov és a
Lefoglalt kalasnyikov és a "fantomszobor"

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva kevés konkrétumot árult el. Annyi kiderült, hogy bár N. Lászlót eredetileg a veszprémi postásgyilkosság ügyében keresték, az ügyben nem gyanúsították még meg. Viszont őt és a háromgyerekes, büntetlen előéletű W. L.-t is meggyanúsították a móri vérengzés ügyében.

Fegyvermániás

Bolcsik tájékoztatása szerint mindkettejük ellen vannak bizonyítékok, de ezeket nem tárta a nyilvánosság elé. Annyi kiderült, hogy N. László 190 centi magas, ami azért lehet fontos, mert a móri mészárlás tanúi szerint az egyik elkövető kifejezetten magas testalkatú volt.

N. azért is ideális gyanúsított, mert a rendőrök jellemzése szerint a fegyvermániás férfinak "militarista múltja" van, szolgált szerződéses katonaként is, és egy rendvédelmi szervnél is. Hogy melyiknél, azt nem árulták el, csak annyit mondtak, nem rendőr volt.

N. azon túl, hogy katona volt, egy fegyverboltban is dolgozott eladóként, azaz bizonyosan jól ismerte a fegyvereket.

Kaiser Ede és Hajdu László a bíróságon
Kaiser Ede és Hajdu László a bíróságon

A nyomozók most a DNS-minták és az ujjlenyomatok vizsgálatának eredményeire várnak, egyben vizsgálják, hogy a most őrizetbe vett gyanúsítottak kapcsolatban állhattak-e a móri mészárlás eddigi gyanúsítottjaival, a jogerősen elítélt Kaiser Edével és Hajdú Lászlóval.

Kiglics Lászlót, Kaiser és Hajdú egykori bűntársát, aki koronatanú volt a büntetőperben, még nem hallgatták ki a legújabb fejleményekkel kapcsolatban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?