Huba
19 °C
33 °C

Elfogták a játékpisztolyos móri rablót

2007.05.22. 11:25
Kedden egy játékpisztolyos rabló elvitte a Euronics móri boltjának bevételét. Ugyanott történt öt éve Magyarország legvéresebb bankrablása. Pár órával később egy buszon elfogták a rendőrök.

Csókakőnél, egy autóbuszról szállították le a kedd délelőtti móri rablás feltételezett elkövetőjét a rendőrök, adta hírül a Havariapress. A férfit, aki délelőtt fegyverrel kirabolta azt a műszaki kisáruházat, mely a móri vérengzés egykori helyszínén üzemel, egy menetrendszerinti autóbuszon találták meg a móri rendőrök.

A rabló, miután futva menekült a megszerzett bevétellel, vélhetően a közeli buszmegállóban pattant fel egy menetrendszerinti autóbuszra. A rendőrség gyors reagálásának, s a pontos személyleírásnak köszönhetően, a 81-es úton megállított autóbuszok egyikén megtalálták a férfit. A móri rendőrkapitányság munkatársai ezekben a percekben hallgatják ki a rablót, akinek egy doboz cigarettát és a buszjegyet sikerült megvásárolnia az e híján hiánytalanul megkerült (400 ezer forint) pénzből.

A Dózsa György úti panelházak közt lévő egyszintes épületben már jó ideje nem bank működik, hanem egy műszaki cikkeket forgalmazó áruházlánc, a Euronics boltja van. Az Erste Bank egykori fiókja a 2002-es támadás után nem nyitott ki többet, új helyre költözött Móron.

Fegyverrel rabolt

A rablás 9 óra 40 perckor történt, ekkor lépett be egy símaszkos férfi az épületbe. A rabló fegyverrel a kezében a bevételt követelte az eladóktól, mondta R. Szabó Ágnes rendőrségi szóvivő.

A kép 2005. október 5-én készült egy helyszíni bírósági szemle során
A kép 2005. október 5-én készült egy helyszíni bírósági szemlén

Az eladók nem álltak ellen, átadták a férfinak a kassza tartalmát. A piros pulóvert és sötét tréningnadrágot viselő rabló gyalog menekült a helyszínről a megszerzett pénzzel.

A férfi nem használta fegyverét, személyi sérülés nem történt. Egyelőre nem tudni, hogy hány vásárló és hány dolgozó tartózkodott a boltban a rablás idején.

Nyomasztó munkahely

A bolt egyik munkatársa az Indexnek annyit mondott, hogy minden dolgozó jól van, többet a rendőrség utasítására azonban nem közölhetett.

Az épületről már korábban is - a móri mészárlással kapcsolatban - többször elhangzott, hogy biztonsági szempontból nem túl szerencsés helyen van, könnyű préda lehet egy esetleges rablótámadás esetén.

Elképzelhető, hogy a keddi támadás elkövetője ebből a megfontolásból döntött a bolt kirablása mellett, és nem igazán zavarta, hogy a boltban illetve környékén az utóbbi időben egymást érik - kis túlzással - a rendőrségi helyszíni bejárások, felismertetések a móri nyomozás legutóbbi gyökeres fordulatai miatt.