Erzsébet
1 °C
4 °C

Elfogták a játékpisztolyos móri rablót

2007.05.22. 11:25
Kedden egy játékpisztolyos rabló elvitte a Euronics móri boltjának bevételét. Ugyanott történt öt éve Magyarország legvéresebb bankrablása. Pár órával később egy buszon elfogták a rendőrök.

Csókakőnél, egy autóbuszról szállították le a kedd délelőtti móri rablás feltételezett elkövetőjét a rendőrök, adta hírül a Havariapress. A férfit, aki délelőtt fegyverrel kirabolta azt a műszaki kisáruházat, mely a móri vérengzés egykori helyszínén üzemel, egy menetrendszerinti autóbuszon találták meg a móri rendőrök.

A rabló, miután futva menekült a megszerzett bevétellel, vélhetően a közeli buszmegállóban pattant fel egy menetrendszerinti autóbuszra. A rendőrség gyors reagálásának, s a pontos személyleírásnak köszönhetően, a 81-es úton megállított autóbuszok egyikén megtalálták a férfit. A móri rendőrkapitányság munkatársai ezekben a percekben hallgatják ki a rablót, akinek egy doboz cigarettát és a buszjegyet sikerült megvásárolnia az e híján hiánytalanul megkerült (400 ezer forint) pénzből.

A Dózsa György úti panelházak közt lévő egyszintes épületben már jó ideje nem bank működik, hanem egy műszaki cikkeket forgalmazó áruházlánc, a Euronics boltja van. Az Erste Bank egykori fiókja a 2002-es támadás után nem nyitott ki többet, új helyre költözött Móron.

Fegyverrel rabolt

A rablás 9 óra 40 perckor történt, ekkor lépett be egy símaszkos férfi az épületbe. A rabló fegyverrel a kezében a bevételt követelte az eladóktól, mondta R. Szabó Ágnes rendőrségi szóvivő.

A kép 2005. október 5-én készült egy helyszíni bírósági szemle során
A kép 2005. október 5-én készült egy helyszíni bírósági szemlén

Az eladók nem álltak ellen, átadták a férfinak a kassza tartalmát. A piros pulóvert és sötét tréningnadrágot viselő rabló gyalog menekült a helyszínről a megszerzett pénzzel.

A férfi nem használta fegyverét, személyi sérülés nem történt. Egyelőre nem tudni, hogy hány vásárló és hány dolgozó tartózkodott a boltban a rablás idején.

Nyomasztó munkahely

A bolt egyik munkatársa az Indexnek annyit mondott, hogy minden dolgozó jól van, többet a rendőrség utasítására azonban nem közölhetett.

Az épületről már korábban is - a móri mészárlással kapcsolatban - többször elhangzott, hogy biztonsági szempontból nem túl szerencsés helyen van, könnyű préda lehet egy esetleges rablótámadás esetén.

Elképzelhető, hogy a keddi támadás elkövetője ebből a megfontolásból döntött a bolt kirablása mellett, és nem igazán zavarta, hogy a boltban illetve környékén az utóbbi időben egymást érik - kis túlzással - a rendőrségi helyszíni bejárások, felismertetések a móri nyomozás legutóbbi gyökeres fordulatai miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?