Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Nem tett vallomást a rendőrgyilkosság gyanúsítottja

2003.05.21. 17:44
Továbbra sem tett vallomást Engel Zoltán, aki múlt héten kedden a főváros II. kerületében egy családi házat készült kirabolni, a tűzpárbajban azonban lelőtt egy rendőrtisztet, és ő maga is megsebesült, majd elfogták.
Szerdán megkísérelték kihallgatni a Tököli Büntetés-végrehajtási Intézet kórházában lévő férfit, aki azonban továbbra sem tett vallomást - közölte Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Borbély Zoltán emlékeztetett rá, hogy a gyanúsított joga, ha nem akar, akkor nem tesz vallomást. Engel Zoltán véglegesen nem tagadta meg a vallomástételt.

Múlt héten csütörtökön a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) Engel Zoltánt előzetes letartóztatásba helyezte, s aznap átkerült a tököli rabkórházba.

A BKKB az előzetes letartóztatásba helyezést azzal indokolta, hogy cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet hivatalos személy sérelmére, több emberen elkövetett emberölés kísérlete bűntettének megállapítására.

Borsos József rendőrt, aki a tűzpárbajban életét vesztette, a belügyminiszter posztumusz alezredessé léptette elő, s hősi halottá nyilvánította. Cegléden temették el szerdán.