Ödön
2 °C
11 °C

Senki sem felelős az őcsényi tragédiáért

2006.07.29. 11:36
Megzavarhatta valami a két embert lefejező modellrepülőgép vezetőjének távirányítóját, derítette ki a rendőrség. Hogy mi, arra nincs válasz, így beszüntették a nyomozást.

Lezárult a nyomozás az őcsényi repülőnapon történt tragikus baleset ügyében, írja a Magyar Nemzet Online. A rendőrség nem állapított meg büntetőjogi felelősséget az ügyben.

A május 13-i repülőnapon egy német modellezővilágbajnok tartott bemutatót, amikor gépe hírtelen irányíthatatlanná vált és a nézők közé csapódott. A repülőmodell gyakorlatilag lefejezett két nézőt, egy házaspárt. A 49 éves férfi és a 46 éves nő a helyszínen életét vesztette, négyen megsérültek.

A rendőrség az eset után letartóztatta a német modellversenyzőt. A vizsgálat során azonban reálisnak fogadták el érvelését, miszerint valami - feltehetőeleg egy taxi cb-rádiója - megzavarta távirányítója frekvenciáját, ezért elvesztette uralmát gépe felett.

A vizsgálat szerint valóban okozhatta külső frekvenciazavar a balesetet, de hogy mi, az már feltárhatatlan.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?