Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Olaj ömlött a Dunába Újpestnél

2007.10.29. 14:13
Fáradtolaj került a Dunába az Északi Vasúti Összekötő Híd közelében. A Vízügyi Igazgatóság szakemberei kimentek a helyszínre, és felszólították a felelősöket, hogy szüntessék meg a szennyezést.

Olaj ömlött a Dunába szombat délelőtt. A fáradtolaj egy ismeretlen eredetű 200 literes hordóból szivárgott a vízbe, amely beszorult a horgonyzó hajók közé az újpesti Északi Vasúti Összekötő Híd közelében. Az anyag 20-30 méter széles sávban terült szét a víz felületén, olvasónk a Margit híd pesti hídfőjénél látta az úszó olajfoltot.

"A vízirendőrség és a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség nem tudta a szennyezést körbekeríteni perlites módszerrel, mert a kifolyt olaj mennyisége a Duna vízhozamához képest nem volt jelentős, de felszólította a felelősöket, hogy másnapra szüntessék meg a olajszivárgást. Az fáradtolaj nagy része vasárnap délutánra felhígult, elpárolgott" - számolt be az Indexnek a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium sajtóosztálya.