Sára, Márió
2 °C
6 °C

Világméretű pedofilhálózatot számoltak fel

2007.06.18. 18:44
700 embert elfogtak és 31 gyereket megmentettek, miután több ország hatóságai internetes pedofilhálózatot füleltek le. A hálózatot a "A gyermek az életünk fénye" nevű csevegőszobát figyelemmel kísérve nyomozták le.

Világméretű internetes pedofilhálózatot számoltak fel hétfői brit hatósági bejelentés szerint. Több mint 700 embert elfogtak, és megmentettek 31 gyereket. A gyanúsítottak közül csaknem 200-at Nagy-Britanniában füleltek le.

A hálózatot a "A gyermek az életünk fénye" nevű csevegőszobát figyelemmel kísérve nyomozták le. A helyen borzalmas szexuális bűncselekményeknek kitett gyerekek voltak láthatók.

Az olasz főváros polgármestere hétfőn bejelentette, hogy a gyerekekkel szembeni szexuális visszaélések elleni tiltakozásul szombat este kivilágítják a Colosseum épületét. "A pedofília számtalan ártatlan áldozatára kívánunk emlékezni" - mondta Walter Veltroni. Hét éve hagyomány, hogy a Colosseum mindig akkor borul fényárba, ha siker koronázza a halálbüntetés elleni küzdelmet, vagyis ha valahol a világban elhalasztanak egy kivégzést.

Előzőleg nemzetközi pedofilcsoportok az interneten a fiúszerelem napjának, a pedofil büszkeség napjának hirdették meg június 23-át. Céljuk saját bevallásuk szerint a pedofil kultúra szélesítésének követelése. Az internetes gyermekmegrontók ellen évek óta síkraszálló olasz szervezet, a Méter szóvivője aggodalmának adott hangot amiatt, hogy "az internetes pedofilcsoportok kulturális legitimációra igyekeznek szert tenni".