Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Merényletben robbant a petárdaraktár?

2005.06.24. 12:31
Állítólag nem három, hanem négy áldozata volt a tavalyi petárdaraktár-robbanásnak. Ráadásul az egyik áldozat már a detonáció előtt is halott volt – állítja a Blikk egy orvos szakértőre hivatkozva. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerint mélyen sérti szakmai munkájukat a Blikk feltételezése, és ezért beperelik a lapot.

Fordulat történt a törökbálinti petárdaraktár ügyében - írja a Blikk. A lap szerint több rejtélyes körülmény is arra utal, hogy nem véletlen baleset, hanem szándékos robbantás történt, mikor tavaly augusztusban felrobbant a törökbálinti petárdaraktár.

Halál a robbanás előtt

A Blikk mellett a Reggel is beszámol az új fejleményekről: állítólag nem három, hanem négy áldozata volt a detonációnak, ráadásul az egyik áldozat már a robbanás előtt halott lehetett. Eddig mindenki úgy tudta, hogy a felrobbant telephely tulajdonosának három dolgozója halt meg. Állítólag azonban több olyan emberi testrészt is azonosítottak, amelyek nem ehhez a három dolgozóhoz tartoztak.

A Blikk arról ír, hogy az általuk szerzett orvos szakértői vélemény szerint a raktárépületben lévő holttestnek sem a nyelőcsöve, sem a gégéje nem volt megégve, ez pedig egyértelműen arra utal, hogy már a robbanás előtt halott volt.

Nem indulhatott be magától?

A Reggel úgy tudja, hogy a rendőrség nem végeztette el a „hivatalos” halottak CO-vizsgálatát sem. Ezzel tudták volna megállapítani, hogy az áldozatok mikor haltak meg. A robbanás előtt, alatt vagy esetleg utána. Ha bármelyikük is előtte vesztette életét, akkor merényletről van szó.

Állítólag a robbanás központja mellett volt egy konténer, melynek robbanásárnyékban vérnyomokat találtak. Ezeket még nem azonosították. A Blikk által kérdezett szakértők azt is tudni válik, hogy a raktárban csak olyan anyagok voltak, melyek nem robbannak be maguktól.

Cáfol és perel a Pest megyei rendőrség

Tagadja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy lényeges információkat eltitkolnának a tavaly augusztusban történt törökbálinti robbanás ügyében - jelenti a HavariaPress. A rendőrség közleményben jelentette ki, hogy a Blikk pénteki cikke valótlanságokat tartalmaz, és feltételezéseken alapul, emellett mélyen sérti a főkapitányság szakmai munkáját az a feltételezés, hogy nem végezték el megfelelően az indokolt nyomozati cselekményeket. A főkapitányság emiatt polgári pert indít - jó hírnevének megsértése miatt - a bulvárlap ellen.