A rendőrök egy titokzatos térkép alapján keresik az elrabolt kislányt

2007.06.15. 14:12
Pénteken reggel a portugáliai Arao környékén lezárta az utakat a rendőrség és négy speciális kutyás osztaggal megkezdte egy cserjés átvizsgálását, mindössze 15 kilométerre attól a helytől, ahol több mint másfél hónapja eltűnt Madeleine McCann.

Egy holland laphoz eljuttatott névtelen levél miatt a portugál rendőrök a hozzákapcsolt térkép alapján szerdán egy újabb helyen keresni kezdték a május 3-án eltűnt Madeleine McCannt. A rendőrök Arao környékét fésüli át.

A kislány elhantolásának állítólagos helyével megjelölt levelet eredetileg a holland De Telegraaf című lap szerkesztőségébe juttatták el, ahonnan azt továbbadták az amszterdami rendőrségnek. A holland hatóságok jelezték, hogy komolyan veszik az irományt, mert tavaly szintén a jelenlegihez hasonló névtelen levélből értesültek két meggyilkolt belga kislány holttestének hollétéről is.

Belazavartak

A De Telegraaf ezt követően nyilvánosságra hozta a levelet, felháborítva az elrabolt kislány apját, Gerry McCannt. A 39 éves férfi internetes naplójában elítéli az akciót, mivel szerinte "mind a levelet, mind a térképet alaposan meg kellett volna vizsgálni". A férfi a tettet "felelőtlen és kegyetlen újságírói magatartásnak" nevezte, amely nem teszi lehetővé, hogy a rendőrök zavartalanul nyomozhassanak.

A négyéves Madeleine McCann május harmadikán tűnt el a családi apartman hálószobájából, miközben szülei egy 50 méterre található étteremben vacsoráztak.