Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Három rendőr is megsérült hétfőn

2006.07.31. 16:05
Rendőrök sérültek meg két helyszínen is hétfőn délelőtt. A fővárosban egy közlekedési baleset szenvedője lett két rendőr, míg Érsekvadkerten közúti ellenőrzés közben ragadt magával egy rendőrt egy országosan körözött bűnöző.

Két rendőrt is elütött egy autóvezető hétfő délben a főváros VII. kerületében, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. A VII. kerületi Nefelejcs utca és Dembinszky utca kereszteződésében az egyik autós nem adta meg az elsőbbséget, ezért összeütköztek, és a baleset következtében az egyik gépkocsi felhajtott a járdára és elütött két szolgálatban lévő rendőrt. A rendőrök könnyebben sérülésekkel megúszták a balesetet.

Elhajtott a körözött autós

Súlyosan megsérült hétfőn egy rendőr Érsekvadkerten is, ahol egy autóst akart igazoltatni, a körözés alatt álló férfi viszont elhajtott a helyszínről; a jármű vezetője hetven méteren keresztül vonszolta a rendőrt, derül ki a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből. Az autós azért hajtott el a helyszínről, mert korábban nem vonult be 6 év 10 hónapos büntetésének letöltésére, és emiatt körözés alatt állt. A férfit jelenleg is keresik.

A balassagyarmati kapitányság járőre fél tizenegykor, a Honvéd úton állította meg a fekete színű Renault-t. Igazoltatta a vezetőt, majd rádión ellenőriztette az adatokat, amikor a gépkocsi vezetője hirtelen elindult. A rendőr megpróbálta megállítani az autót, benyúlt a nyitott ajtón, hogy kivegye a kulcsot, de a körözött férfi továbbhajtott, és mintegy hetven méteren keresztül vonszolta magával a rendőrt, aki végül az úttestre esett. Az autós férfi ellen közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indul eljárás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!