Valér
4 °C
8 °C

Másodszor is ölt az extrém hullámvasút

2007.06.26. 13:54
Egy évvel egy disneyworldi hullámvasút-baleset után kísértetiesen hasonló haláleset történt a franciaországi Disneylandben. Akkor egy tizenkét éves fiú, most egy tizennégy éves lány halt meg a Rock'n'Roller Coasteren.

Titokzatos haláleset ügyében vizsgálódnak a francia hatóságok a párizs melletti európai Disneylandben. Egy 14 éves spanyol lány elvesztette eszméletét, majd meghalt a vidámpark egyik legújabb látványosságán, a Rock'n'Roller Coaster nevű hullámvasúton.

A Rock'n'Roller Coasterből a floridai Disnexworldben is van egy, azon alig egy éve, 2006. június 30-án vesztette életét egy 12 éves kisfiú.


Visítozó utasok a hullámvasúton

Az AP jelentése szerint a spanyol kislány hétfőn szállt fel a hullámvasútra. Amikor a menet véget ért, barátai már eszméletét vesztve találtak rá.

A lányt megkísérelték a helyszínen újraéleszteni, de mire a mentők a helyszínre értek, már beállt a halál.

A hatóságok boncolással próbálják kideríteni a halál okát.

A tavalyi floridai haláleset körülményei kísértetiesen hasonlóak voltak. Akkor is gondtalannak tűnt a szórakozás, de mire a hullámvasút befutott az állomásra, a 12 éves kisfiú már nem élt.

A Rock'n'Roller Coaster egyébként elég durva szórakozás. A Disney reklámanyaga szerint a hullámvasút "egy F-14-es vadászgép tempójában gyorsul fel 0-ról 100-ra", utána pedig az Aerosmith zenekar külön a hullámvasút részére komponált számának ritmusára "nagy sebességű átfordulásokat" és kanyarokat hajt végre. A hullámvasút "egy kilométernyi hirtelen sebességváltozásból, átfordulásból és kanyarodásból" áll, írja a Disney honlapja. Itt megnézheti, hogy néz ki a dolog belülről.