Jenő
-3 °C
6 °C

Rúzs spermából

2002.02.16. 12:02
Az esti randira feltett új rúzsban - a külcsínen kívül - lehet valami más is, ami szem-szájnak ingere. Egy norvég biotechnológiai cég bejelentette: nagy üzletet lát abban, hogy kozmetikai termékeinek minőségét tőkehalspermával javítja tovább.
A világ legnagyobb tőkehalmájolaj-gyártói közé tartozó Maritex vállalat célul tűzte ki, hogy - a tavalyi próbaév után - idén 7 tonna feldolgozott tőkehalspermát szállítson a nemzetközi szépségipar számára.

Fő a természetesség

Kiss me where it smells funny
A tőkehal csókja
Attól állítólag nem kell tartani, hogy az új rúzsadalékanyagtól más ízű lesz a csók. "Nincs semmiféle szaga vagy íze" - biztosította az aggódókat Frank Hansen, a Maritex biotechnológiai mérnöke.

A halspermát a víz megkötésére használják a testápolókban és kozmetikai szerekben. "Sokkal jobb természetes anyagot alkalmazni vízkötőként, mint valamilyen vegyi koktélt kotyvasztani e célra" - mondta Hansen. Hozzáfűzte még, hogy a tőkehalspermát a gyógyszeriparban és anyatej pótlására is használják. Kilójának ára, tisztaságától függően, 200 dollár körül van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?