Piroska
3 °C
3 °C

Rúzs spermából

2002.02.16. 12:02
Az esti randira feltett új rúzsban - a külcsínen kívül - lehet valami más is, ami szem-szájnak ingere. Egy norvég biotechnológiai cég bejelentette: nagy üzletet lát abban, hogy kozmetikai termékeinek minőségét tőkehalspermával javítja tovább.
A világ legnagyobb tőkehalmájolaj-gyártói közé tartozó Maritex vállalat célul tűzte ki, hogy - a tavalyi próbaév után - idén 7 tonna feldolgozott tőkehalspermát szállítson a nemzetközi szépségipar számára.

Fő a természetesség

Kiss me where it smells funny
A tőkehal csókja
Attól állítólag nem kell tartani, hogy az új rúzsadalékanyagtól más ízű lesz a csók. "Nincs semmiféle szaga vagy íze" - biztosította az aggódókat Frank Hansen, a Maritex biotechnológiai mérnöke.

A halspermát a víz megkötésére használják a testápolókban és kozmetikai szerekben. "Sokkal jobb természetes anyagot alkalmazni vízkötőként, mint valamilyen vegyi koktélt kotyvasztani e célra" - mondta Hansen. Hozzáfűzte még, hogy a tőkehalspermát a gyógyszeriparban és anyatej pótlására is használják. Kilójának ára, tisztaságától függően, 200 dollár körül van.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!