Alfréd
-3 °C
3 °C

Simon-ügy: a viszkis hasonmás csak ütött, de nem ölt?

2003.05.26. 07:40
A Viszkis becenevű Ambrus Attila bankrablóra egykor megszólalásig hasonlító Galambos János tagadja, hogy ütése nyomán vesztette életét Simon Tibor, a Ferencváros volt labdarúgója. Az elsőrendű vádlott szerint a többiek rugdosták össze a fejét, ő csak egyszer ütött, de az nem volt halálos.
A 27 éves Galambos János tagadja, hogy 2002 áprilisában Simon Tibor, a Ferencváros volt labdarúgója az ő ütését követően veszette életét - derül ki a Blikkben idézett nyilatkozatából, amelyet a ma esti Kékfény című televíziós műsornak adott.

A Viszkis néven elhíresült bankrabló, Ambrus Attila egykori hasonmása szerint az akkor a Sopron edzőjeként dolgozó Simon egy barna bőrű emberrel veszett össze, majd őt is arcul köpte. "Erre én bemostam neki egyet" - mondta Galambos, aki szemtanúja volt, ahogy ezt követően egy viperával megverik a biztonságiak. Az utcán négy társával újra üldözni kezdte Simont, aki újra megütött, de állítása szerint nem a fejére, hanem a vállára esett. Galambos ügy véli, hogy halálát az okozta, hogy a többiek összerugdosták a fejét.

A vádirat szerint Galambos ütése után Simon elesett, és olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy belehalt. Az elsőrendű vádlott ügyvédje újabb szakértői vizsgálatot kér.