Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Nem mernek metrózni az olaszok

2004.04.21. 13:34
Jelentősen csökkent az olasz közlekedési vállalatok bevétele a terrorfenyegetések hatására. A sajtóban megjelenő hírek hatására az olaszok leszoktak a metróról. Csak Milánóban 5,5 millió euróval csökkentek a metrójegybevételek.
Kerülik a metrót a terrortámadásoktól rettegő olaszok. A milánói metró bevétele az idei év első negyedében 5,5 millió euróval csökkent, és a kilátások továbbra sem bíztatóak, idézte szerdán a média Bruno Soresinát, a milánói közlekedési vállalat (ATM) elnökét.

Rómában sokan szintén más közlekedési eszközt választanak a metró helyett, és az olasz főváros közlekedési vállalata (Atac) is a jegyvásárlás jelentős visszaesésére panaszkodott.

Az olasz igazságszolgáltatás hónapok óta figyelmeztet terrorcselekmények veszélyére. Néhány héttel ezelőtt például a római és a milánói metró ellen tervezett mérgesgáz-támadásokról terjedtek el hírek.

Feltételezések szerint Milánóban több, az al-Kaidával kapcsolatot ápoló alvó sejt létezik. Terrorszakértők szerint azonban jelenleg nem áll fenn vegyi vagy biológiai fegyverekkel elkövetett merényletek konkrét veszélye.

A római belügyminisztérium szerint a rendőrség több mint kétszáz csendőrt bízott meg a római és a milánói metróállomások ellenőrzésével. "Egyetlen napon öt alkalommal is igazoltattak" - tiltakozott egy Rómában élő egyiptomi férfi.