Benedek
-5 °C
5 °C

Focirangadón robbantottak volna a terroristák

2004.04.20. 11:32
A Manchester United stadionjában készült merényletre a hétfőn letartóztatott tíz terrorista - értesült a Sun. A támadók teltházas meccsen, 67 ezer manchesteri és liverpooli szurkoló között robbantottak volna. A rendőrség szerint "hatalmas vérfürdőt" előztek meg.
Több ezer futballszurkolóval végeztek volna a hétfőn elfogott terroristák - írja a Sun. A bulvárlap értesülései szerint a Scotland Yard hétfői rajtaütése során elfogott tíz gyanúsított a Manchester United-Liverpool focimeccsen robbantotta volna fel magát.

Vérfürdő

A támadás célpontja egy a neve elhallgatását kérő titkosszolgálati munkatárs szerint a United stadionja, a 67 ezer férőhelyes, a rangadókon rendre teltházas Old Trafford lett volna. A gyanúsítottak már a jegyeket is beszerezték a meccsre, a stadion több pontján egyszerre robbantottak volna - írja a Sun.

"Hatalmas vérfürdőt okozott volna a robbantás, több ezren haltak volna meg" - nyilatkozta a bulvárlapnak egy rendőrségi forrás.

Folytatják az akciót

A hétfői akció során négyszáz rendőr rohant le legalább három manchesteri házat. Az akciót megelőzően "egy fontos terrorista" költözött a városba. A férfit és kilenc - nagyrészt iraki kurd és észak-afrikai származású - társát letartóztatták. A gyanúsítottakat hónapok óta megfigyelés alatt tartották.

A Sun értesülései szerint mind a tíz letartóztatott szélsőséges iszlám szervezetekkel állt kapcsolatban. A napilap szerint egyelőre nem tudni, hogy a rajtaütés során foglaltak-e le robbanóanyagokat.

A hétfői akció sikere ellenére a manchesteri rendőrség tovább folytatja a kutatást a feltételezett merénylők után. A körzeti rendőrkapitány helyettese szerint a hétfői akció "egy folyamatban lévő rendőri akció része volt". A hatóságok éberségre szólították a manchesterieket, a városban a múlt héten megemelték a terrorkészültségi szintet.