Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Sorozatgyilkosságot terveztek az 'extrém szadisták'

2005.08.08. 14:58
Letöltendő életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek Németországban egy 42 éves bajor férfit, aki svájci bűntársával együtt ártalmatlan szexjátékok ígéretével egy Donauwörth melletti erdőbe csalt és szexuális kielégülés céljából brutálisan meggyilkolt egy 15 éves török fiút. A szadista gyilkosok hasonló bűncselekmények egész sorozatának elkövetésére készültek.

"Extrém szadistának" nevezte vádbeszédében a német ügyész a "hihetetlen hidegvérrel" végrehajtott gyilkosság elkövetőit, akik szexuális játszadozás után az eszméletvesztésig fojtogatták, majd harminc szuronydöféssel megöltek egy 15 éves török fiút.

A bíróság elé állított 42 éves augsburgi férfi úgy ismerkedett meg bűntársával, egy 33 éves svájci hivatásos katonával, hogy anyagi és személyi gondok miatt az interneten keresett valakit, aki hajlandó lenne megfojtani őt. Végül a katona rábeszélte, hogy inkább egy harmadik személyt öljenek meg kéjes örömszerzés céljából.

"Haja szála sem görbül"

Előbb a virtuális térben cserélték ki egymással gyilkos képzelgéseiket, de aztán a svájci katona többször is Németországba utazott, hogy felkutassa a lehetséges áldozatot. Végül egy török kamasz, Murat jelentkezett az általuk feladott internetes hirdetésre, és pénz fejében beleegyezett a homoszeuxális kapcsolatba, sőt abba is, hogy közben "játékból" leláncolják.

Megígérték neki, hogy haja szála sem görbül, és egy megbeszélt jelre abbahagyják a szadista játékot. A Donauwörth melletti erdőbe csalt, teljesen gyanútlan és védtelen fiút azonban végül eszméletlenségig fojtogatták, és amikor újból életjelet adott, egy pórázzal megfojtották és még harmincszor szuronyt is döftek belé.

Sorozatra készültek

Mint kiderült, a szadista gyilkosok hasonló bűncselekmények egész sorozatának elkövetésére készültek: egy héttel korábban megpróbáltak hasonlóan végezni egy másik tinédzserrel is egy erdei úton, de az intézetből szökött fiúnak sikerült időben elmenekülnie, Murat megölése után pedig újabb kéjgyilkosságra, egy 12-14 éves fiú lemészárlására készültek.

A bíró szerint az élete végéig rács mögé került német gyilkostól "teljesen idegenek az emberi érzelmek", amit az is bizonyított, hogy semmiféle érzelmi megnyilvánulással nem reagált a súlyos, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kiszabó ítélet kihirdetésére. A fő bűnöst, a svájci hivatásos katonát saját hazájában állítják bíróság elé.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!