Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Nem Tasnádi a lánya apja

2003.04.12. 09:57
A Blikk értesülése szerint az orvosszakértői vélemény kizárta, hogy Marjai Judit lányának, Tasnádi Tamarának Tasnádi Péter lenne az édesapja.
Az Igazságügyi Orvosszakértői Intézet szerológiai vizsgálatának eredményét pénteken kapták meg az érintettek, közölte a lap.

Tasnádi Tamara három héttel azután született, hogy Tasnádi Pétert letartóztatták. Kiengedése után Tasnádi rendszeresen látni szerette volna gyermekét, akit tavaly májusban el is hozott édesanyjától. A gyermeket később önként visszaadta, a rendőrégnek nem kellett beavatkoznia.

Láthatás sincs

Marjai Judit ezután beadta a válókeresetet, majd bejelentette: Tasnádi nem a gyermek apja. A válóperes bíróság orvosszakértői vizsgálatot rendelt el, ennek eredménye döntő a válás kimondásában és a gyermekelhelyezés kérdésében. Ha nem Tasnádi az apa, akkor a gyermek láthatására sem tarthat igényt, hiába hivatkozik érzelmi kötődésre.

Az apa nem vállalja a vizsgálatot

Marjai a lapnak elmondta: "Az ügy nem okoz lelki törést Tamarának, mert alig ismeri Tasnádit." Az anya vér szerinti apaként B. Tibort nevezte meg, aki azonban nem akarja vállalni sem az apaságot, sem a genetikai vizsgálatot. Ha Marjai Judit ragaszkodik az gyermeke származásának tisztázásához, B. Tibort a bíróság kötelezheti a vizsgálatokra, s ha ő az apa, a gyerektartásra is.