Árpád
-2 °C
3 °C

Újból rács mögött Tasnádi

2002.09.24. 15:27
Újra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Tasnádi Pétert, akit nem jogerősen négy és fél évnyi börtönbűntetésre ítéltek még májusban. A döntés előtt Salgó László országos rendőrfőkapitány a belügyminiszter utasítására megvizsgálta a vállalkozó házi őrizetét, és megállapította: Tasnádi 15 alkalommal sértette meg a szabályokat, ezért a legfőbb ügyészhez fordult.
A Legfelsőbb Bíróság elrendelte Tasnádi Péter előzetes letartóztatásba helyezését. A határozatot a rendőrség azonnal végrehajtotta. Fél három után nem sokkal megjelentek Tasnádi rózsadombi lakása előtt, és magukkal vitték az eddig háziőrizetben lévő férfit - adta hírül a HavariaPress. A vállalkozót a Pest Megyei Bíróság májusban első fokon, nem jogerősen négy év és hat hónap börtönbüntetésre ítélte önbíráskodásért, egyúttal megszűntette előzetes letartóztatását, és házi őrizetbe helyezte. Tasnádi Péter előzőleg több mint két évet töltött előzetes letartóztatásban.

Tasnádi előre becsomagolt

Tasnádi Péter újságírói kérdésre csak annyit mondott, hogy hatalmi játék eszköze lett és számított erre a döntésre, ezért már előre becsomagolt.

Tasnádi újbóli letartóztatásának előzménye, hogy Lamperth Mónika belügyminiszter utasította az országos rendőrfőkapitányt arra, vizsgálja meg, betartja-e a vállalkozó a házi őrizet szabályait. Az országos rendőrfőkapitány megállapította: Tasnádi Péter április óta tizenöt alkalommal sértette meg a házi őrizet szabályait, ezért levélben fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, felvetve, hogy meg kellene vizsgálni, indokolt-e Tasnádi Pétert továbbra is házi őrizetben tartani. Polt hétfőn továbbította az iratokat a Legfelsőbb Bíróságra, indítványozva az előzetes letartóztatás újbóli elrendelését.

Tasnádi nem ismerte a házi őrizet szabályait

Tasnádi korábban elismerte ugyan, hogy házi őrizete alatt többször elhagyta a fővárost, de azzal védekezett, hogy nem ismerte a korlátozásokat. Az Indexnek csütörtökön azt nyilatkozta, hogy nem is szeghette meg a szabályokat, mivel nem ismerte azokat, az erről szóló második, részletes határozatot csak pénteken kapta kézhez, úgyhogy addig nem volt mihez tartania magát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?