Adalbert
13 °C
21 °C

Kiengedték a kórházból a vízbe veszett gyerekek szüleit

2007.01.04. 10:45
Házat vásárolni indult az a házaspár, akinek autója szerdán két gyermekükkel merült el a Dunában. A gondatlanságból elkövetett halált okozó közlekedési balesettel gyanúsított szülőket kihallgatta a rendőrség.

Kiengedték a kórházból a szerdán a mohácsi kompnál vízbe veszett gyerekek szüleit. A HavariaPress jelentése szerint a szülőket a rendőrség kihallgatta, de részleteket a kihallgatásról nem közöltek.

Az ügyben egyelőre ismeretlen tettes ellen indult eljárás gondatlanságból elkövetett halálos közúti baleset okozása miatt.


Kiemelik az autót a vízből - galéria

A Büntető Törvénykönyv 187. paragrafusa szerint egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, "aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével" halálos balesetet okoz.

Szerda reggel két gyermekkel merült a Dunába egy személyautó az újmohácsi révnél. A szülők az átkelésre várakozva kiszálltak a kocsiból, ekkor gurult a folyóba az autó, amit három óra múlva sikerült felszínre hozni. A három- és ötéves gyereket a mentők már nem tudták újraéleszteni.

A házaspárnak van egy harmadik gyermeke is, ő négyéves, őrá a szomszéd vigyázott (más források szerint óvodában volt), amikor a tragédia történt. A Blikk információi szerint a Hercegszántó melletti tanyán élő család Homorúdra akart költözni, és házvásárlás miatt indult útnak szerda reggel.