Valér
4 °C
8 °C

Pénzbüntetésre számíthat a kamu érettségi-tételek kínálója

2006.08.30. 11:24
Csalással vádolta meg az ügyészség azt a 26 éves fiatalt, aki tavaly a honlapján kínált az érettségi vizsgák előtt tételeket.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség annak a férfinak az ügyében, aki tavaly az érettségi idején azt hirdette, hogy honlapjáról, emelt díjas sms ellenében letölthetők a matematika és történelem érettségi tételek, tájékoztatott az ügyészség szóvivője szerdán.

Morvai Attila elmondta, a 26 éves férfi ellen csalás miatt emelt vádat az ügyészség a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A férfi - aki a rendőrségi eljárás során elismerte tettét - pénzbüntetésre számíthat.

A férfi 2005. május 9. és 12. között internetes honlapot üzemeltetett. A felhasználóknak azt ajánlotta fel, hogy erről a honlapról hozzáférhetnek a matematika és történelem érettségi tételekhez. Ehhez egy emelt díjas sms-számra kellett üzenetet küldeni, a válasz sms-ben pedig egy felhasználói nevet és jelszót ígért, amivel a honlap belső oldalaira, a tételekhez ígért hozzáférést.

A felhasználók azonban nem kapták meg az érettségi tételeket, vagy bármilyen ellentételezést. Összesen 524 sértett 532 emelt díjas sms-t küldött, egyenként 990 forintért, amit végül a vádlott által vezetett betéti társaság kapott meg.