Olivér
5 °C
8 °C

Több embert is megtámadtak a melegfelvonulás után

2007.07.08. 19:25
Több embert is megvertek a szombati melegfelvonulás után, hangzott el a TV2 híradójában. A fesztivál szervezői tizenegy támadásról tudnak, de feljelentést eddig nem tettek.

Az eddig ismert egy eseten kívül több embert is megvertek vagy megtámadtak a szombati melegfelvonulás után, értesült a TV2.

A Tényekben az SZDSZ Új Generáció egyik tagja elmondta: amikor elhagyták a melegfesztivál utolsó állomását, a Buddha Beachet, nyolcan várták őket. A szkinhedek és Nagy-Magyarország pólót viselő fiatalok először szidalmazták őket, mocskos buzinak, hazaárulónak és zsidóbérencnek nevezték őket.

Amikor erre nem reagáltak, a férfi párját hátulról ütötték le és megrugdosták, emiatt összegörnyedve a földre rogyott. Társuk egy balegyenest kapott, a műsorban nyilatkozó férfit pedig egy üveggel ütötték fejbe, ami nem tört össze.

Egy másik férfi azt mondta a műsorban: ismerőse telefonon kért tőle segítséget, mert bántalmazták és egy kapualjba menekült a Boráros téren.

Képek a helyszínről
Képek a helyszínről

A fesztivál szervezői tizenegy támadásról tudnak, a mentők két embert vittek kórházba.

A rendőrségen eddig senki nem tett feljelentést. A rendőrség egyelőre külön ügyként kezeli a melegfesztiválon történteket és az utána lezajló verekedéseket, bántalmazásokat.

Szombaton a Pipa utca egyik kocsmájában üldögélő tüntetők közül öten megtámadtak egy oda betévedő német meleg párt. Sörösüvegekkel dobálták meg őket. Egyiküknek súlyosabban megsérült a feje, őt meg is rugdosták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?