Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Elfogták a szécsényi kislány feltételezett gyilkosát

2005.04.04. 15:08
Elfogta a rendőrség a péntek este eltűnt 14 éves Hugyecz Violetta feltételezett gyilkosát, aki beismerte tettét. A 24 éves szécsényi férfi korábban már két alkalommal követett el erőszakos közösülést, börtönbüntetéséből jó magaviselete miatt korábban szabadulhatott.

A gyanú szerint egy 24 éves helybéli, büntetett előéletű férfi ölte meg azt a 14 éves szécsényi kislányt, aki pénteken este tűnt el lakásuk közeléből, mondta hétfőn az ügy részleteiről tartott sajtótájékoztatón a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

A foglalkozás nélküli P. Tamás 2003 januárjában szabadult a börtönből. Két alkalommal követett el erőszakos közösülést, és rendkívül durva módon, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése is volt a terhén, közölte Dávid Gyula. A férfi 1 év 6 hónap büntetést kapott összességében, de jó magatartása miatt kedvezménnyel szabadult.

Vér a kocsiban

Gyász és döbbenet Szécsényben
Szécsényt sokkolta az alig 14 éves lány halála. Violettának április 7-én lett volna a születésnapja, "Letti" - így becézték társai a 8.A-ba járó lányt - padján most mécses ég a II. Rákóczi Ferenc általános iskolában, az épület homlokzatán gyászlobogó. A vasárnap éjjel holtan talált lány feltételezett gyilkosa helybéli, a korábban nemi erőszak miatt büntetett fiatalember ugyanabba az általános iskolába járt, ahova áldozata. Az Index helyszíni riportja >>>

A 14 éves Hugyecz Violetta eltűnését szülei jelentették be a rendőrségen. A lány és barátnője együtt töltötte a péntek délutánt, és "elbeszélgették az időt", így viszonylag későn váltak el. Violetta este tizenegy körül indult haza, azonban a körülbelül háromszáz méterre lévő Sobieski úti otthonába már nem érkezett meg. A keresésére indult szülők az úton megtalálták a gyerek véres fülbevalóját.

Dávid Gyula elmondta, a nyomozás során került képbe egy narancsszínű gépkocsi, amelyik többször megfordult akkor este a környéken. Az autóban nagy mennyiségű vért találtak a bűnügyi technikusok. A kocsi tulajdonosa, a 24 éves P. Tamás vasárnap este beismerte, hogy megölte a kislányt. Testét egy rokona kertjében lévő szennyvízderítőbe dobta, súlyokkal süllyesztette le. Azt egyelőre nem tudni, hogy élt-e még ekkor a kislány.

A brutálisan meggyilkolt lány holttestén rengeteg sérülést találtak, de azt még nem tudják, hogy gyilkosa mivel okozta ezeket.

A barátnője látta utoljára

A rendőrség nagy erőkkel kereste Hugyecz Violettát. A nyolcadikos lányt barátnője látta utoljára életben, a feltételezett eltűnés helyén talált vérnyomok alapján a rendőrség azt valószínűsítette, hogy valaki vagy valakik erőszakkal vitték magukkal, és sérülései miatt akár életveszélyben is lehetett.

Dávid Gyula úgy fogalmazott: noha mindvégig bíztak benne, a rendőröknek esélyük sem volt, hogy élve megtalálják a kislányt, mert mint utóbb kiderült, amikor a lakosság és a határőrség bevonásával nagy erőkkel keresni kezdték, már nem élt.

A körmendi gyermekgyilkosság
Pontosan hét évvel ezelőtt, 1998. április 1-én találtak holtan Körmenden egy tízéves kislányt. A nyomozás lezárultával vádat emeltek a kezdetben csak tanúként kihallgatott Tánczos Gábor ellen. A vád szerint a fiatalember brutális kegyetlenséggel végzett Körmenden a tízéves Zsófival. A résre nyitott lakásajtón ment be, dulakodni kezdett a kislánnyal, majd elvágta a torkát. Tánczos a rendőrségen önként jelent meg, azt állítva, hogy a gyilkosság előtti napokban egy gyanús nőt látott a környéken, még pontos személyleírást is adott róla. Néhány hét múlva azonban beismerő vallomást tett, amit hónapokkal később végérvényesen visszavont, mondván a rendőrök erőszakkal szedték ki belőle a beismerő vallomást. Tánczost végül jogerősen 13 év szabadságvesztésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság 2002. február ötödikén.