Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Fotóst fojtogatott Vladimír Meciar

2004.10.01. 07:28
Vladimír Meciar csütörtökön Kassán torkon ragadta a Nov-cas szlovákiai bulvárlap fotóriporternőjét, és összetörte a vakuját - jelentette a Népszabadság pozsonyi tudósítója.
Az eset a kelet-szlovákiai megyeszékhely magánkórházának a folyosóján történt, ahova a volt kormányfőt, az ellenzéki Demokratikus Szlovákiáért Néppárt (LS-HZDS) elnökét hétfőn a felesége szállította be légzési zavarokkal.

A szlovák politikus éppen az egyik kivizsgálásról tartott a szobája felé, amikor Iveta Komendová lencsevégre kapta őt. Ekkor a felbőszült exminiszterelnök rárontott, fojtogatni kezdte, és azt üvöltötte, összetöri a fényképezőgépét is, ha nem adja át neki a filmet. A megrémült fotós - aki egyébként teljesítette a volt kormányfő kérését - miután magához tért, a rendőrségen feljelentette Meciart. A szlovák politikus az elmúlt években gyakran került összetűzésbe a szlovák és a cseh média munkatársaival, amikor faggatták vagy fényképezték őt.

Juraj Vancík főorvos sajnálkozott az incidens miatt, de nem volt hajlandó kommentálni a pártelnök tettét, és nem tájékoztatott páciensének egészségi állapotáról sem.