Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Meghalt egy ötéves kislány a vasúti átjáróban

2007.06.30. 13:27
A tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre egy autó Vas megyében, Pest megyében egy nő öngyilkossági szándékkal feküdt a sínekre.

Gyorsvonat ütközött össze személygépkocsival Vas megyében, Győrvár és Pácsony között az egyik vasúti átjáróban szombaton. A balesetben egy kislány vesztette életét. A Szombathelyről Pécsre tartó vonat nem sokkal fél tizenegy előtt karambolozott a személyautóval. Az autó a tilos jelzés ellenére hajtott az átjáróba.

Az autóban hárman utaztak, feltehetően egy család tagjai. Egy négy-öt év körüli kislány életét vesztette, őt a helyszínre érkező mentők már nem tudták megmenteni. Egy nő életveszélyes sérülésekkel vittek a szombathelyi kórházba, míg az autót vezető férfi súlyos, de nem életveszélyes, töréses sérüléseket szenvedett.

A baleset miatt leállt a vasúti forgalom az érintett szakaszon, a MÁV vonatpótló buszokat indított.

Pest megyében öngyilkost gázolt halálra az Aszód felől Csörög irányába tartó vonat. A baleset szombat délelőtt történt a csörögi vasútállomás előtt; egy 58 éves nő lépett ki váratlanul a bozótosból és lefeküdt a sínekre. A mozdonyvezető már nem tudta megállítani szerelvényt.