Rendőr ilyet nem tesz – mondták Zsanettnek a nyomozók

2007.06.05. 09:38
A rendőröket erőszakkal gyanúsító Zsanett ügyvédje nem kifogásolja, hogy a XIII. kerületi rendőrök miért nem adták át egyből az ügyet az ügyészségnek.

Újabb Zsanett-videó került ki a juj.hu-ra. Ahogy a portál szerkesztője fogalmaz: "Az eredetileg leforgatott anyagból van még nekünk ez a kis részletünk, amelyet sohasem mutattunk meg, s amely furcsán aktuálissá vált közben."

Visszakísérték a Múzeum körútra

A 21 éves lányt a gyanú szerint rendőrök erőszakolták meg május 4-én hajnalban. Azt már korábban tudni lehetett, hogy még aznap reggel a XIII. kerületi rendőrkapitányságra ment feljelentést tenni.

A most nyilvánosságra került videón a lány arról beszél, hogy miután két órát várakoztatták, két nyomozóval a Múzeum körúti igazoltatás helyszínére ment.

A nyomozók itt Zsanett közelebbről meg nem nevezett kísérőjének többször is azt mondták, hogy a történetet nem hiszik el. "Azt mondták, ilyen nem történhet meg, rendőr ilyet nem tesz" – mondta a lány.

Nem szabad kétségbe vonni

"Néhány óra késedelem nem volt befolyásoló tényező – mondta Tuza Péter, Zsanett védője, aki inkább a nyomozók viselkedését kifogásolta. – Ha tényleg ilyeneket mondtak a sértettnek, akkor az azért helytelen, mert a sértett szavát, amíg nincs ok, nem szabad kétségbe vonni, csak ha komoly gyanú merül fel ezzel kapcsolatban. Főleg ilyen esetekben, amikor bátortalanabb a sértett."

Arról már korábban lehetett tudni, hogy Zsanettet a kapitányságon órákat várakoztatták. Felmerül a kérdés, hogy egy rendőröket érintő bűncselekménygyanú miatt miért nem azonnal a katonai ügyészségre továbbították az ügyet? A rendőrség nem nyilatkozik.

Morvai Attilától, a Budapesti Nyomozó Ügyészség szóvivőjétől megtudtuk: a XIII. kerületi rendőrség nyomban értesítette az ügyészséget a történtekről, és a lány péntek délután meg is jelent.

A kapitányságon való várakoztatás, illetve a nyomozók állítólagos kijelentése arról, hogy rendőr ilyet nem tesz, nem része a büntetőeljárásnak, vagyis a nyomozó ügyészség ezt nem vizsgálja. A rendőrség ez ügyben sem nyilatkozik.

DNS – semmi hír

Zsanett mobiltelefonjával felvette azt a beszélgetést, amit az őt megerőszakoló rendőrökkel folytatott, írta szombaton a Bors. A Népszabadságnak Morvai azt nyilatkozta, hogy az ügyészséghez még nem jutott el az állítólagos hangfelvétel.

Hogy mikor érkezik meg a DNS-vizsgálat eredménye, azt még mindig nem lehet tudni.

Ha bővebben akar olvasni arról, mit lehet tudni az erőszakkal gyanúsított rendőrök ügyéről, kattintson ide!

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Hírek