II Mercato Ristorante e Gelateria
A Balaton mellett szinte közhelynek tűnik olasz éttermet nyitni, jó olaszt találni mégsem egyszerű. A MOL Nagyon Balaton és az Index közös sorozatában most a Balatonakarattyai Il Mercatót, a kemencés pizza első osztályú lelőhelyét mutatjuk be.

Balatonakarattya, Rákóczi út 44. – írjuk fel a tenyerünkre a címet, és ha bármikor elvágyódnánk a Balatonról a napfényes Itáliába, ide vezessen az első utunk. Az Il Mercato ugyanis helyben megismertet bennünket az igazi olasz gasztronómiával. Van itt pizza meg pasta is, de ennél a talján ételek jóval nagyobb választékát nyújtják.

Váncsa István óta tudjuk, hogy az olasz gasztronómia valójában francia eredetű,

a világban széles körben ismert tésztás cuccokat pedig az Amerikába kivándorolt, szegény, Nápoly környéki olaszok terjesztették el világszerte. Így az Il Mercato is kínál előételnek például libamájbonbont vagy hátszínt majonézes salátával, főételként pedig jöhet a saltimbocca (húsos étel, magyarra fordítva azt jelenti: „Ugorj a számba!”) vagy egy vörösboros báránycsülök. A grillválaszték párját ritkítja, és ha úgy van kedvünk, akár egy fejedelmi olasz reggelit is eltüntethetünk.