Demeter Szilárd helyesbített: A zsebnácikat kihagytam

2021.09.10. 13:39
Farkasházy Tivadar reakciója után ismét megszólalt a PIM főigazgatója, egyetlen ponton helyesbítve korábbi állításait. A többi kijelentését továbbra is fenntartja.

Végigsöpört a sajtón Demeter Szilárd friss cikke, amelyben az Élni hívlak! ellenzéki előválasztási himnusz és az abban szereplő művészek kapcsán fogalmazott meg erős véleményt. A PIM igazgatójának írására Farkasházy Tivadar nyilvánosan reagált, Demetert pénzosztogató senkinek nevezve. A humorista hosszú Facebook-posztban méltatta a kisfilmben szereplő művészeket, majd kijelentette, hogy a miniszteri biztost még egy senkinek sem tartja.

Miután állítólag többen felhívták a figyelmét rá, hogy az előválasztásról írt szösszenetében tévedett, Demeter Szilárd most ismét megszólalt, helyesbítve korábbi írását. Igaz, a helyreigazításban csupán egyetlen mondatban eszközölt változtatást, miután szerinte csak azt sérelmezték, hogy a „kommunistába oltott liberálisok utóvédcsapata” megjelölésből kihagyta a „zsebnácikat”.

Elnézve az előválasztási jelöltlistát és az így összeálló szivárványkoalíciót, igazat kell adnom nekik. Tehát helyesen így hangzik: a zsebnácikat keblükre ölelő kommunistába oltott liberálisok utóvédcsapata. A többit fenntartom

– olvasható a Mandiner felületén megjelent cikkben. 

Demeter Szilárd ezután azt fejtegette, ha egy esetleges ellenzéki választási győzelem esetében Magyarországon is teret nyer a nyugati országokban szerinte egyre erősödő „újmarxista őrület”, akkor az ő meglátása szerint „az új undokak elsődleges célpontjai nem a jobboldaliak lesznek, hanem azok, akik hatalomra segítették őket”.Úgy véli, nem az ő helye kell nekik.

Nem a jobboldalt akarják elfoglalni, hanem a balt. A történelem tanúsága szerint eddig a marxista alapozású balosok ezt csinálták, és semmi jel nem mutat arra, hogy megváltoztak volna

– írta a miniszteri biztos, majd azt is hozzátette:

A jóeNberkedő gondolatrendőrség eddigi tevékenységét Aczél elvtárs irigykedve nézi Sztálin oldalán. Ennek tapsolnak a klipben szereplők. Lelkük rajta. Én szóltam.

Az ellenzéki előválasztás himnuszát itt tudja megtekinteni: