Galambos Lajos 3,5 milliárdot kér a birtokáért, családi lakóparkot építene belőle

2022.02.07. 07:54
Három és fél milliárd forintért adná el óriásbirtokát Galambos Lajos, a pénzből pedig egy családi lakóparkot építene.

A zenész január végén vált el hivatalosan feleségétől, ezt megelőzően már tavaly ősszel megállapodtak arról, hogy miként osztják meg egymást közt a vagyonukat.

A mocsai óriásbirtok viszont kizárólag az övé volt, ez az, amelyet most elad. Lagzi Lajcsi egy luxusingatlanok adásvételével foglalkozó céget bízott meg azzal, hogy vevőt találjon a mesés villára, ám a hirdetésben egyelőre csak egyetlen fotó és néhány adat szerepel. Az eladási szándékot maga a zenész is megerősítette: 

Egy prémiumingatlanokkal foglalkozó cég hirdeti az ingatlant, amely Amerikában és Európában is komoly referenciákkal rendelkezik. Nem szeretném, ha turistalátványosság lenne az otthonomból, ezért csak komoly vevők jelentkezését várjuk

– mondta Lagzi Lajcsi.

Galambos Lajos 1992-ben, egy árverésen vásárolta meg a birtokot, és utána ott élt a családjával. Azt, hogy eladja, még 2016-ban döntötte el, akkor 2,6 milliárd forintért meg is hirdette egy ingatlanokkal foglalkozó külföldi honlapon. Időközben viszont a kúriát bűnügyi zár alá vették amiatt a több tízmilliós csalás miatt, amelynek perében végül börtönbüntetésre ítélték a zenészt.

A hatóságok 2018-ban oldották fel a bűnügyi zárat, azóta pedig az ingatlan értéke is nőtt. A Blikk úgy értesült, hogy Galambos Lajos most már 3,5 milliárd forintért szeretné eladni a birtokát – a hirdetésben egyébként vételárat egyelőre nem adtak meg.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője azt mondta, hogy ezzel még áron alul adná el azt.

Egy ilyen birtok akár 11-12 millió eurót, azaz 3,8-4,1 milliárd forintot is megérhet, ha pedig ennél olcsóbban kerül a piacra, akkor azt lehet feltételezni, hogy a tulajdonos gyorsan szeretne túladni rajta

– fogalmazott.

Galambos Lajos azt mondta, hogy a vételárról nem szeretne nyilatkozni, de az ingatlanszakértő nem jár messze a valóságtól. A birtokból 8000 négyzetmétert leválasztott egyébként, ezen a területen egy családi lakóparkot szeretne építeni. 

A gyerekeket minden ide köti, és bár én bárhol jól érzem magam, tiszteletben tartottam, hogy ők mit szeretnének. A területre négy ház épül, a gyermekeim már jóvá is hagyták a terveket, hamarosan elkezdődhet a munka

– mondta, hozzátéve, hogy lesz olyan közösségi épület is, ahol összeülhet a család, amelybe zenetermet, szaunát és egy társalgót is terveznek.

Az a vízióm, hogy amikor már nagypapa leszek, akkor itt gyűlhet össze a família. Örülök, hogy közel leszünk egymáshoz, de mégsem annyira, hogy a fiatalok fejére nőjek

– fogalmazott Galambos Lajos. 

(Blikk)