Ügyvédje szerint nem drog miatt került kapcsolatba Berki Krisztiánnal a gyanúsított

HNT 0540
2022.05.13. 09:25
Ismerte Berki Krisztiánt, de soha nem adott el neki kábítószert. Ezt mondta annak a férfinak az ügyvédje, akit az egykori sportoló, médiaszereplő halála után fogtak el a rendőrök – tudta meg az RTL Klub Híradója.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy több alkalommal is adott el drogot Berki Krisztiánnak. Letartóztatásakor lakásán 50 gramm kokaint és marihuánát találtak a rendőrök. A férfi büntetett előéletű, korábban is kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekért kellett felelnie. 

A gyanúsított ügyvédje szerint a két férfi az edzőteremből ismerte egymást, emellett az asztalosként dolgozó férfi korábban egy gardróbszekrény elkészítése miatt volt kapcsolatban Berki Krisztiánnal, de drogot sosem adott el neki.

A kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfi bűnügyi felügyeletbe került, nem hagyhatja el Budapest és Pest megye területét. A rendőrség egyelőre nem közölte, a halálnak volt-e köze a drogfogyasztáshoz – derül ki az RTL Klub Híradójából.

Berki Krisztián közel egy hete, 41 éves korában halt meg. A holttestére kislánya bukkant rá IX. kerületi otthonában. A hatóságok egy sajtótájékoztatót is tartottak a helyszínen, amelyen elárulták, hogy kábítószergyanús anyagot találtak Berki Krisztián mellett, az azonban eddig még nem derült ki, mi is okozta pontosan a halálát.

(Borítókép:  Rendőrök Berki Krisztián IX. kerületi lakása előtt 2022. május 6-án.  Fotó: Nagy Tamás / Index)