2024. június 21. 15:00
Szlovákia 1
Ukrajna 2
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00 ÉLŐ
Lengyelország 1
Ausztria 1
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország

Eldőlt az X-Faktor sorsa

SZG 8219
2022.09.30. 09:58
Úgy tűnik, az RTL-nek nagyon bejött a 2010-ben indított tehetségkutató, amelynek jelenleg a 11. évada fut a képernyőn. Az X-Faktor senior kreatív producere most azt is elárulta, hogy jövőre sem állnak le: 2023-ban is folytatódik az ígéretes énekesek felkutatása a csatornán.

Az X-Faktor 11. évada szeptember 3-án startolt az RTL-en – a műsor megújult mentorcsapattal indult, Csobot Adélt egy kárpátaljai énekesnő, Herceg Erika váltotta a döntnökök csapatában. Az előválogatók már véget értek, ezeket az Index is hétről hétre nyomon követte. A hétvégén már a Táborban zajlanak a megmérettetések, melyek során kiderül, kik juthatnak a Mentorházba, ahol a zsűri négyes fogata eldönti majd, kiket visz az élő show-ba. 

A SorozatWiki újonnan indított podcastjében az X-Faktor korábbi és jelenlegi vezetőjével, Schiwert-Takács László egykori kreatív producerrel és Verebély Marcell mostani senior kreatív producerrel beszélgetett Kenderessy Szabolcs. Az interjúból többek között az is kiderült, hogy annak idején miért pont ezt a tehetségkutatót indította el a csatorna, illetve beszámoltak a produkció előkészítésének és a mentorok kiválasztásának részleteiről.

Bár azért időről időre kritikák is érik, kétségtelen, hogy az X-Faktor Magyarország legsikeresebb tehetségkutatója, amely az elmúlt 10 évben a kezdetekhez képest nemcsak a mentorok, hanem a verseny szabályai szempontjából is sokat változott. A szakemberek kulisszatitkok mellett az interjúban azt is elárulták, hogy a jövőben mi lesz a tehetségkutató sorsa. Verebély Marcell elmondta:

Bár még javában zajlik az idei évad, de elárulhatom, hogy mi már elkezdtünk készülni a következőre, úgyhogy 2023-ban is biztosan lesz X-Faktor.

(Borítókép: RTL Klub)