Újratemethetik Berki Krisztiánt

20220526150206 PAP 2069
2022.10.12. 08:26

A május elején meghalt Berki Krisztiánt május 26-án temették el a budapesti Farkasréti temetőben, a búcsúztatón számos hazai híresség részt vett. 

Most azonban Berki Krisztián édesanyja azt mondja, hogy szeretné újratemetni a fiát. Júlia asszony arról beszélt a Borsnak, hogy fiának özvegye, Mazsi május óta egyszer sem volt kint a fia sírjánál, ő maga viszont mindennap kimenne oda – ha nem a fővárostól száz kilométerre élne.

Emiatt az édesanyja azt szeretné, ha hazavinnék a fiának a földi maradványait.

Az elhunyt celeb édesanyja azt mondta, hogy Berki Krisztián édesapjával – akitől évekkel ezelőtt elvált, de a gyász miatt ismét közelebb kerültek egymáshoz – napi szinten beszélnek, vigasztalják és támogatják egymást. Elmondása szerint közösen fogalmazódott meg a fejükben az ötlet, hogy fiukat a szülővárosában, Tatabányán kellene újratemetni azért, hogy közelebb legyenek hozzá, minél többszer kimehessenek a sírjához.

Az özvegy jóváhagyása kell

Abban, hogy Berki Krisztiánt a Farkasréti temetőben helyezték végső nyugalomra, nagy szerepe volt Berki Mazsinak, aki – özvegyként – rendelkezhetett ebben a kérdésben. Ahogyan abban is az ő jóváhagyására van szükség, hogy Berki Krisztiánt újratemessék.

Ezzel kapcsolatban Berki Krisztián szülei már ügyvédnél is jártak, hogy megtudakolják, mit tehetnek ebben a helyzetben. A Bors szerint azonban az ügyvéd is azt mondta, hogy ebben a kérdésben sehogy sem tudják megkerülni Berki Mazsit.

„Nem szeretnék erről beszélni. Még nincs itt az ideje. Sajnos” – ezt a rövid választ adta Berki Krisztián édesanyja a bulvárlapnak az újratemetésre vonatkozó kérdésükre. 

Ráadásul a temetése nem az egyetlen kérdés, amelyben konfliktus van az özvegy és Berki Krisztián édesanyja közt. A minap ugyanis az asszony azt elmondta: nem érti, hogy Berki Mazsi miért akarja megtartani a fiának a nevét

(Borítókép: Papajcsik Péter/Index)