18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Quentin Tarantino őszintén beszélt arról, mennyit tudott a Hollywoodban zajló szexuális botrányokról

afp.com-20131211-PH-GTY-455038877-highres
2022.11.19. 11:59
Quentin Tarantino kilenc filmet készített Harvey Weinsteinnel. Visszatekintve a közös munkával töltött időre, azt állítja, hogy sosem hallott zaklatásról és nemi erőszakról, mielőtt ezek az esetek nyilvánosan ki nem derültek.

2017-ben leleplezték, hogy Hollywood legnagyobb hatalmú mogulja – és, mint kiderült, szexuális ragadozója –, Harvey Weinstein évtizedeken át folytatott gyomorforgató gyakorlatot, a pályakezdő színésznők és asszisztensek sorozatos, rendszerszintű megerőszakolását.

Quentin Tarantino, akinek legutóbbi filmje a 2019-es Volt egyszer egy... Hollywood volt, október 25-én Cinema Speculation címmel új könyvet ad ki a filmkészítésről. A könyvét népszerűsítő turnéján a rendező elmondta, hogy hallott a történetekről, de nem az összesről.

„Egyáltalán nem hallottam azokat a történeteket, amelyek később kiderültek” – mondta Tarantino Harvey Weinsteinnel kapcsolatban.

Ugyanazokat a történeteket hallottam, amelyeket mindenki hallott. Bárcsak beszéltem volna Harvey-val erről! Azt mondtam volna neki: »Harvey, ezt nem teheted meg.« Az igazat megvallva én a Mad Men korabeli verziójának könyveltem el a nőkhöz való viszonyát, amikor a főnök az íróasztal körül kergeti a titkárnőjét. Nem azt mondom, hogy ez rendben van, de én így hallottam... ebben a kategóriában. Soha nem volt szó nemi erőszakról vagy ilyesmiről. Azért nem mondtam Weinsteinnek semmit, mert ezt nagyon nehéz megbeszélni

– vallotta be Tarantino a Deadline szerint. Hozzátette, szánalmasnak érezte, amit Weinstein csinál, és „nem akart foglalkozni a szánalmasságával”.

Csak a limuzinos szóbeszéd jutott el hozzá

Tarantino azt mondta, nem volt tisztában azzal, hogy Weinstein visszaélései mennyire súlyosak.

Elmondása szerint egy színésznő sem utasította vissza a filmszerepét. Senkiről nem hallotta, hogy megzsarolták volna, hogy vagy megteszi, amit kérnek tőle, vagy kizárják a filmből. „Soha nem hallottam egyetlen színésznőt sem ilyet mondani – tette hozzá Tarantino. – Csak az a szóbeszéd járta, hogy »Ne szállj be mellé a limuzin hátsó ülésére«. Mindenesetre rosszul érzem magam, amiért nem beszéltem vele férfiasan erről.”

Harvey Weinstein jelenleg Los Angelesben áll bíróság elé, mert állítólag négy nőt zaklatott szexuálisan. Jelenleg 23 éves büntetését tölti New Yorkban nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Harvey Weinstein és Quentin Tarantino 2013. december 10-én. Fotó:  Jerod Harris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport