Nagy visszatérésre készül a zaklatással vádolt Kevin Spacey

2023.06.15. 07:50
Kevin Spacey a német Die Zeit nevű lapnak adott új interjújában azt állította, hogy újabb filmszerepekkel halmozzák el őt, amennyiben a június 28-án kezdődő tárgyaláson felmentik a szexuális zaklatás vádja alól Londonban.

A kétszeres Oscar-díjas színész ellen egy évvel ezelőtt emeltek vádat Londonban többrendbeli szexuális zaklatás vádjával, akkor a 2005 és 2013 közötti időszakban történt szexuális zaklatási ügyek miatt – írja a Variety. Az amerikai filmsztár júniusban ártatlannak vallotta magát, ügyvédje pedig azt mondta: kitartanak amellett, hogy védence ártatlan az említett ügyekben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a színészt vádló Anthony Rapp nem szolgáltatott elég bizonyítékot arra vonatkozólag, hogy valóban szexuálisan bántalmazta őt, emiatt Kevin Spacey pert nyert az őt vádló személy ellen még október végén.

„Szörnycsináló” média

Nem nyugodhatott meg azonban hosszú távon a Hollywoodon végigsöprő #metoo botrányba belecsöppent híresség, tavaly ősszel ugyanis további hét szexuális bűncselekmény elkövetésével vádolták meg őt az Egyesült Királyságban.

Ez egy olyan időszak, amikor sokan rettegnek attól, hogy ha támogatnak, akkor a filmipar hátat fordít nekik. De tudom, hogy most is vannak olyan emberek, akik készek szerepet ajánlani nekem, ehhez az kell, hogy Londonban felmentsenek a vádak alól. Abban a pillanatban, amint ez megtörténik, készen állnak a továbblépésre

– nyilatkozta Kevin Spacey.

„A média mindent megtett, hogy szörnyeteget csináljon belőlem, de az emberektől csak szeretetet kaptam” – tette hozzá a színész.

Kevin Spacey elmesélte, hogy mostanában forgatókönyvek írásával tölti az idejét, de azt mondta, nem akarja megosztani azokat az élményeit a nagyközönséggel, amiket akkor tapasztalt, amikor szexuális zaklatással vádolták meg.

„Nem próbálom kiegyenlíteni a számlát. Nem áll szándékomban olyasmi ellen harcolni, ami ellen nem érdemes harcolni” – fogalmazott sejtelmesen a színész.

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés bűncselekmény a téma.  Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.