Elkészült a legértékesebb magyar celebek listája, tele van meglepetésekkel

2023.07.26. 07:34
A Forbes magazin elkészítette a jubileumi, tizedik celeblistáját, amelyből kiderül, kik a legismertebb, leginkább látható, legkedveltebb, leghitelesebb, legnagyobb pénztermelő képességű és legnagyobb online jelenlétű celebek. A lista nagy vesztesei Kasza Tibi és Schobert Norbi, a nagy nyertesek között pedig a ValMar duó is helyet kapott.

A Forbes gyűjtését – amely a legértékesebb negyven celebet tartalmazza – több forrásból állították össze. Egyrészt egy közvélemény-kutatás alapján, másrészt az online médiamegjelenéseket elemezték, harmadrészt pedig egy szakmai zsűrit is felállítottak az újságírók, akik szintén értékelték a celebeket. 

A listát a tavalyi évhez hasonlóan idén is Majka vezeti, aki műsort is vezet, telt házas koncerteket csinál, valamint a bulvármédiában is sokat szerepel.

A második helyezés sem tartogat sok meglepetést, itt a szintén kétszeres „aranyérmes” Sebestyén Balázs végzett, aki ugyancsak folyamatosan jelen van a televízióban, rádióban, bulvárban, de több botránya is volt, amelyek miatt szinte majdnem többször jelent meg negatívan a sajtóban, mint pozitívan. Az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. országos, reprezentatív kutatása alapján idén is Sebestyén Balázs a legismertebb magyar celeb.

A harmadik helyen pedig töretlenül Rúzsa Magdi áll, aki bár a fiatalabb generációban kevésbé ismert, de a magyar rádiós slágerlistákat vezeti, valamint a Budapest Arénát is sikerül sokszor megtöltenie – derült ki a Forbes.hu listájából.

Nagy nyertesek és vesztesek 

A lista nagy befutókban is jeleskedik, Csobot Adél például a 20. helyről ugrott a kilencedikre egy év alatt, míg Till Attila hét pozíciót javított a tavalyi eredményén, így bekerült a top 10-be. Rácz Jenőnek sikerült megőriznie a tavalyi pozícióját, így idén is a 15. helyen áll. Az ő esetében a legnagyobb problémát az jelenti, hogy bár nagyon pozitívan értékelik az őt ismerők, mégis kevesen vannak.

A Valkusz Milán és Marics Péter alkotta ValMar pedig új belépőként egyből a tizenharmadik helyen kezdtek, ami nem kis teljesítmény.

Emellett Kajdi Csaba Cyla is jól debütált a 17. helyével, illetve Tóth Andi a 20. pozíciójával, valamint Azariah 23. helye is figyelemre méltó.

A hitelességbe sokan belebuktak

A lista leginkább az üzleti és márkaértékről szól, ami megmutatja, kivel érdemes egy vállalatnak a termékét promóznia, reklámoznia. Így aztán a hitelesség és a tartalmi igényesség is fontos szempont, amibe sokan belebuktak idén. 

A legkedveltebb, leghitelesebb celeb Borbás Marcsi lett, aki a teljes listában is az előkelő nyolcadik helyet foglalja el, őt pedig rögtön Rúzsa Magdi követi a közönségszavazatai alapján. Rajtuk kívül dobogós még Zséda. A szakmai zsűri együttese Ördög Nórát és Sebestyén Balázst tartja a második és harmadik leghitelesebbnek.

Kasza Tibi pénztermelő képessége óriásit esett, főleg miután a Gazdasági Versenyhivatal tavaly júniusban indított vizsgálatot vállalata ellen. Tavaly így Kasza Tibi még 5. volt, de idén már csak a 16. helyre futotta neki. Mellette még Rubint Réka is nagyot, tíz helyet esett, így csak a 18.

De a legnagyobbat Schobert Norbert bukta, aki tavaly még a 19. volt, idén azonban már bele sem fért a 40-es listába. 

Ezenfelül olyan celebek is voltak, akik bár sokszor szerepelnek a sajtóban, mégsem kedvelik őket, például Berki Mazsi, Kulcsár Edina és G.w.M. Így aztán a lista végén szerepelnek, ami a kedveltségi-hitelességi indexnek köszönhető.

A teljes celeblista az augusztusi Forbes magazinban található.