Így csapkodja az amerikai nagykövet a kenyér tésztáját

2023.08.20. 13:37
Éppúgy, mint a diplomáciához, a kenyérsütéshez is türelemre, elkötelezettségre és a megfelelő összetevők pontos egyensúlyára van szükség, mondta David Pressman, aki a hagyományok szerint új kenyeret sütött Szent István napjára egy ismert gasztronómus otthonában.

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, David Pressman augusztus 20-a alkalmából ellátogatott Rubin Eszterhez, hogy az író és gasztronómiai személyiség nagykovácsi otthonában a hagyományok szerint új kenyeret süssenek a több mint ezeréves magyar állam megalapításának tiszteletére. (A látogatásra és a közös sütésre még augusztus elején került sor.)

A nagykövet Twitteren a következő üzenetet osztotta meg:

Nagy élmény volt számomra megismerkedni a kenyérsütés hagyományaival a több mint ezeréves Magyarország alapításának ünnepére készülve. A kenyérsütéshez a diplomáciához hasonlóan türelemre, elkötelezettségre és a megfelelő összetevők pontos egyensúlyára van szükség. Boldog Szent István-napot kívánok minden magyar embernek!

Majd megköszönte Rubin Eszternek, hogy fogadta őt az otthonában, és megosztotta vele ezt a szép hagyományt.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövete legutóbb a Budapest Pride felvonuláson szerepelt, és Petőfi szavait idézve („szabadság, szerelem”) beszélt e két szó tágabb értelmű szétválaszthatatlanságáról. A nyár elején azzal került a hírekbe, hogy díszvacsorát adott a magyar LMBTQ-közösség képviselői számára.

Nézze meg, hogyan csapkodja az asztalhoz a kenyér tésztáját David Pressman nagykövet!