Mia Khalifa a Hamászt támogatja, ezért szerződést bontott vele a Playboy

2023.10.10. 08:50
A Playboy közölte, szerződést bont Mia Khalifa egykori libanoni–amerikai pornószínésznővel, közéleti személyiséggel amiatt, hogy Khalifa a Hamász Izrael elleni akcióit támogatta a közösségi médiás posztjaiban.

Napok óta háború zajlik Izraelben, amelynek már a mostani adatok szerint is ezres nagyságrendben vannak halálos áldozatai. A legfrissebb fejleményeket ebben a cikkben foglaltuk össze.

Mia Khalifa az utóbbi években számos alkalommal hangoztatta, hogy a palesztinokat elnyomják az izraeliek, és ez tarthatatlan. Az álláspontja azonban más kontextusba került azáltal, hogy szombaton, a Hamász akciójának kezdetekor is ugyanennek adott hangot.

Ha a Palesztinában zajló helyzetet nézed, és nem a palesztinok oldalán állsz, akkor az apartheid rendszer rossz oldalán vagy, és ezt a történelem is bebizonyítja

– írta.

Nem sokkal később, egy másik posztban pedig azzal viccelődött, hogy „a palesztin szabadságharcosok” – ahogy ő nevezte a Hamász fegyvereseit – nem tudnak normálisan kamerázni.

E posztok alatt sokan jelezték kommentben, hogy nem tartják helyénvalónak a megnyilvánulásait. Hétfőn és kedden emiatt már olyasmiket kezdett el megosztani az oldalán, hogy a Hamász nem egyenlő Palesztinával, vagy hogy a bejegyzéseivel semmilyen formában nem támogatja az izraeliek elleni erőszakot.

A Playboynak a jelek szerint ez már kevés volt. A magazin ugyanis hétfőn tett közzé egy közleményt, amelyben bejelentették, hogy bontják a meglévő szerződéseiket vele. Mint írták, Mia Khalifának a csatornáját is letörlik a Playboy közösségi platformjáról.

Az utóbbi pár napban Mia undorító és elfogadhatatlan megjegyzésekkel ünnepelte a Hamász Izrael elleni támadásait és azt, hogy ártatlan férfiakat, nőket, gyerekeket öltek meg

– írták.

Hozzátették, hogy zéró toleranciával viseltetnek a gyűlöletbeszéd ellen, és megjegyezték: „Reméljük, Mia is megérti azt, hogy a szavainak és akcióinak következményei vannak” – fogalmaztak, miközben egy levélben neki is megírták ugyanezt.

Azóta Mia Khalifa saját Playboy-oldaláról valóban le is törölték minden tartalmát,

így a profiloldala helyett most már csak egy hibaüzenet jelenik meg.

Az egykori pornószínésznő Bejrútban született, Libanonban nőtt fel, és – saját elmondása szerint – számos alkalommal átélte az izraeli hadsereg bombázásait gyerekkorában. Később, tinédzser korában költözött az Egyesült Államokba, majd főiskolai tanulmányai mellett vágott bele a felnőttfilmes karrierbe, ami miatt az iszlám szélsőségesektől halálos fenyegetéseket is kapott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport