Meghan Markle már a királyi család két tagját is rasszizmussal vádolja

2023.11.25. 11:29 Módosítva: 2023.11.25. 11:30
Hamarosan érkezik a boltokba Omid Scobie újságíró legújabb könyve Endgame címmel, amely a királyi család belső dinamikájának egy-két kevésbé kellemes részletét tárja a nyilvánosság elé. A kötetből többek között az is kiderül, hogy Meghan Markle rasszizmussal vádolta meg a királyi család két tagját, amiért azok aggodalmukat fejezték ki fia, Archie herceg bőrszíne miatt.

Ahogy arról a Daily Mail beszámolt, Omid Scobie új, Endgame című kötete azt állítja, hogy a sussexi hercegné levelet írt III. Károly királynak, amiben aggodalmát fejezte ki a királyi család rasszista szemléletének újraéledésével kapcsolatban.

Az események még 2021-ben harapództak el, amikor a hercegné férjével, Harry herceggel interjút adott Oprah Winfrey-nek, amelyben szóba került a családon belüli rasszista szemlélet is. 

Valós vád vagy gonosz pletyka?

Az új könyv elviekben Harry herceg és apja, Károly király kapcsolatát feszegeti. Többek között azt is állítja, hogy a herceg kérdőre vonta apját, és neki szegezte a kérdést, miszerint:

Nem akarod látni többé az unokáid?

Noha az eddigi információk alapján rendjére névtelen, a „családhoz közel álló források” szivárogtatnak, Omid Scobie új kötete erős konfliktusokat szeretne napvilágra hozni.

Elviekben azt is taglalja, miként tört meg a királyi család bizalma Harry herceg iránt, miután kiadta Spare című memoárját – ráadásul erről egy titkos, családon belüli üzenet is terjedt.

Elméletileg maga a király is „óvatos” fiával a könyv megjelenése óta, és ezen Meghan Markle rasszista vádjai sem segítettek sokat. Egy névtelen forrás elviekben azt is állítja a király és fia kapcsolatáról:

Onnantól a beszélgetéseiket ártalmatlan eszmecserékre akarta korlátozni. Ami Harryt illeti, a családban az az üzenet járt körbe, hogy »ne bízz benne!« Ezt eléggé komolyan is vették.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, Károly király és Harry herceg a jelek szerint közel jár ahhoz, hogy végre kibéküljenek. A kérdés, hogy amennyiben újabb könyv jelenik meg a család magánügyeiről, ráadásul a fentiekhez hasonló, kellemetlen részletekre kihegyezve, az mennyiben akadályozhatja a békülés folyamatát.